Oradea și-a făcut pasaj cu giratoriu spre Cluj

Oradea și-a făcut pasaj cu giratoriu spre Cluj

Municipiul Oradea va avea conexiuni, în zona noului său pasaj suprateran, recent dat în folosință,  spre Cluj-Napoca, dar și spre granița cu Ungaria.

Compania austriacă Porr Construct a finalizat pasajul suprateran de pe şoseaua de centură din Oradea, investiţie de 6,4 milioane euro, fără taxa pe valoarea adăugată, demarată în 2019. Pasajul s-a executat de-a lungul drumului de centură, de o parte şi de alta a str. Universităţii, are deschideri de 24 m şi o lungime de 72 m.

Pasajul are două benzi de circulaţie pe sens, lăţimea părţii carosabile fiind de 14 m. Sensul giratoriu va avea cinci ramuri: Borş, Cluj, str. Universităţii, str. Ogorului şi strada nouă de acces la Piaţa 100. Pe sub pasaj, la capătul dinspre Cartierul Europa, a fost realizată o trecere pentru pietoni / pasaj pietonal cu lăţimea de 4 m, la care urmează să se execute lucrările de finisare.

Austriecii lucrează în România la proiecte publice de infrastructură, lucrările private reprezentând doar o mică parte din portofoliul companiei. Printre proiectele publice se numără lotul 1 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti (130 milioane de euro), lucrări în judeţele Timiş, Arad şi Bihor, reabilitarea unor piste din cadrul Aeroportului Henri Coandă (30 de milioane de euro).

Comenteaza