Oradea, pe urmele Clujului la tramvaiele noi. Albastru vs Mov

Oradea, pe urmele Clujului la tramvaiele noi. Albastru vs Mov
Tramvaiele din Oradea vor fi albastru cu roșu, având stema orașului

Municipiul de pe Criș a comandat 20 de tramvaie albastre personalizate fabricii Astra Vagoane Călători (AVC) Arad, față de cele 24 de unități mov care vor fi livrate Clujului.  

Producătorul din Arad a câştigat, începând din 2018, contracte pentru livrarea de tramvaie în patru oraşe din ţară: Cluj-Napoca (22), Oradea (10+10), Galaţi (18) şi Arad (10+18), conform Economica.net. Primele tramvaie AVC pentru Oradea vor fi livrate în următoarele săptămâni, a declarat viceprimarul Mircea Mălan. Termenul iniţial de livrare a primelor tramvaie era finele anului trecut.

“Am avut o vizită de lucru la șantierele Astra Arad pentru a vedea stadiul lucrărilor la cele 20 de tramvaie destinate orașului nostru. În săptămânile următoare vor fi livrate primele tramvaie. Achiziția celor 20 este finanțată din fonduri europene", a menționat viceprimarul Oradei.

AVC a livrat încă de la finele anului trecut primul tramvai la Arad. Primele tramvaie din comanda de 20 urmau să fie livrate până la finele lui 2019. Tramvaiele fabricate la Astra pentru Cluj sunt mov, iar cele pentru Arad sunt verzi. Cele pentru Oradea vor avea stema orașului, fiind vopsite în albastru și roşu.

“Anul acesta urmează să ajungă la Cluj 12 tramvaie și anul următor încă 12, contractele de furnizare și finanțare fiind semnate. Această componentă de mobilitate este una dintre cele mai importante linii de finanțare a UE pe programul 2014-2020”, a spus directorul de dezvoltare locală a Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean.

VEZI 12 tramvaie noi vor ajunge la Cluj

Tramvaiele vor fi livrate de AVC, care a câștigat licitația lansată de municipalitatea clujeană. În total vor fi achiziționate 24 de unități. Valoarea totală a contractului se ridică la 40 de milioane de euro. Preţul unei garnituri de tramvai este de 1,95 milioane de euro.

Comenteaza