Opt afaceri locale de tehnologie vor fi finanțate de fondul de investiții GapMinder

Opt afaceri locale de tehnologie vor fi finanțate de fondul de investiții GapMinder

Programul inițiat de un accelerator de noi firme în domeniul tehnologiei se desfășoară pe parcursul a 10 săptămâni, la Cluj și la București, cu ajutorul a 50 de mentori români și străini.

Techcelerator, acceleratorul din România care sprijină financiar startup-urile de tehnologie prin intermediul partenerului său exclusiv GapMinder, a finalizat selecția celor mai bune aplicații pentru a doua rundă. Ele vor beneficia de mentorat intensiv pentru dezvoltarea businessului pentru o perioadă de 10 săptămâni, dar și de investiții de 25.000 de euro fiecare, din partea fondului de capital de risc, cofinanțat prin Programul Operațional pentru Competitivitate (POC).

Pentru cel de-al doilea lot s-au înscris 172 de startup-uri din România și din străinătate. În urma unei evaluări atente, după întâlnirea cu echipele Techcelerator și GapMinder, au fost selectate opt startup-uri tech inovatoare care apoi au fost invitate să se alăture programului. Techcelerator a vizat companiile cu proiecte aflate în faza minimă viabilă (MVP) din domenii precum IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială (AI), machine learning (ML), transformare digitală, soluții informatice pentru sectorul sănătății, FinTech (inclusiv aplicații care includ tehnologia blockchain).

Componența echipei și coeziunea acesteia au fost alți factori importanți în procesul de evaluare. Cele opt startup-uri vor beneficia de o primă rundă de investiții de 25.000 euro fiecare din partea GapMinder, în schimbul unei participații de 6% din companie. La sfârșitul programului, startup-urile care au făcut progrese vizibile au șansa de a beneficia de investiții de până la 75.000 de euro, convertibile în acțiuni.

"Selecția finaliștilor din runda a doua a fost și mai dificilă deoarece calitatea și potențialul soluțiilor prezentate au fost mai ridicate. Am decis să ne concentrăm și pe aspecte care pot părea mai puțin relevante, cum ar fi coeziunea echipelor. Poți avea o soluție incredibilă, dar dacă nu există echipa potrivită pentru a o dezvolta, rămâne doar o idee. Am fost mai selectivi pentru că am vrut să oferim ce avem mai bun echipelor merituoase", a declarat Alexandru Ruff, partener în GapMinder.

Techcelerator include sesiuni intensive de coaching de afaceri, mentorat, evaluare specifică ecosistemului de startup-uri și servicii de marketing. Startup-urile vor avea, de asemenea, acces la comunitățile internaționale pentru dezvoltarea și expunerea pe piața mondială.

La sfârșitul programului de accelerare, startup-urile participante își vor prezenta public proiectele la un eveniment de tip DemoDay. 10 startup-uri au finalizat în iunie prima rundă de dezvoltare accelerată, beneficiind de investiții de 250.000 de euro din partea GapMinder.

Startup-urile din al doilea lot Techcelerator

  • BAAM, piață imobiliară online bazată pe AI și Blockchain, care îi ajută pe clienți să cumpere proprietăți în străinătate rapid, făcând alegeri avizate, în siguranță și fără obstacole.
  • DCDN, rețea de distribuire descentralizată a conținutului web care creează un ecosistem transparent și echitabil pentru partajarea conținutului și distribuirea veniturilor.
  • FormulaDB, bază de date care implică un nivel minimal de codare ce permite utilizatorilor să implementeze propriile aplicații cu o intensitate mare de date. Nu necesită abilități prealabile de programare.
  • uVibe, ghid urban în timp real pentru alegerea celor mai bune locuri din oraș pe baza semnalizării sociale.
  • LiveCare, soluție hardware și software pentru monitorizarea, în timp real, a pacienților spitalizați. LiveCarePatch este wireless, rezistent la apă, ușor de purtat și destinat utilizării zilnice.
  • Beez, aplicație  distractivă care ajută utilizatorii să înceapă economisirea imediat și ce le permite să atingă stabilitatea financiară prin planificarea bugetului și prin atragerea investițiilor fără efort.
  • XVision, program automat de analiză a radiațiilor X care poate genera și diagnostica o radiografie obișnuită prin furnizarea unei hărți termice a ariilor de interes din imagine.
  • Stockberry, aplicație care folosește inteligența artificială și instrumente statistice avansate pentru a reda un indicator de sentiment relevant și a evalua riscul portofoliului tău de acțiuni sau monede virtuale.
Comenteaza