Oprea, avizat pozitiv pentru Ministerul Economiei: "Salariul trebuie să ajungă la 1.000 de euro şi este posibil până la începutul anului 2025"

Oprea, avizat pozitiv pentru Ministerul Economiei: "Salariul trebuie să ajungă la 1.000 de euro şi este posibil până la începutul anului 2025"
| Foto: Hepta

Salariul în România trebuie să ajungă la 1.000 de euro şi este posibil până la începutul anului 2025, a declarat, miercuri, Radu Oprea, după audierile din Parlament pentru funcţia de ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Afirmația privind salariul de 1.000 de euro a fost făcută de Radu Oprea după audierile din Parlament pentru funcţia de ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

"Aşa cum a spus şi preşedintele Marcel Ciolacu, salariul minim va fi de 500 de euro, în perioada imediat următoare. Salariul trebuie să ajungă la 1.000 euro şi să ştiţi că este posibil, până la începutul anului 2025. În anul 2024 lucrul acesta poate fi făcut. Au fost discuţii numeroase referitoare la salariul minim pe economie. Noi susţinem, ca Partid Social Democrat, creşterea acestuia, nu doar pentru faptul că există o Directivă europeană în acest sens", a spus Oprea, conform Agerpres.

Întrebat despre certitudinea salariilor de 500 de euro, respectiv de 1.000 de euro, demnitarul a completat: "Cu certitudine sunt alte ministere care au în coordonare aceste cifre şi, sigur, economia, pe baza studiilor şi analizelor pe care le vom face. Aici cred că am fost într-o precaritate în ultima perioadă, neavând analize suficient de bune. În minister mă voi strădui să avem un astfel de departament de analiză".

Radu Oprea a primit miercuri avizul pozitiv al comisiilor reunite ale Parlamentului pentru a ocupa funcția de ministru al Economiei și Turismului. 

Comenteaza