Operatorul zborului Cluj – Munchen va face concedieri

Operatorul zborului Cluj – Munchen va face concedieri
Grupul german va începe programul său de restructurare | Foto: Lufthansa

Compania care opera zborul Cluj – Munchen va renunța la 1.000 de angajați din administrație și la 200 din conducere în cadrul planului de restructurare ca urmare a crizei provocate de coronavirus.

Grupul german cu 138.000 de angajaţi îşi va reduce la jumătate investiţiile în noile aeronave, dar până în 2023 va achiziţiona până la 80 de noi avioane, conform Economica.net. Luna trecută, acţionarii au votat în favoarea unui plan de salvare în valoare de nouă miliarde de euroconvenit cu guvernul german.

Executivul de la Berlin va dobândi o participaţie de 20% la Lufthansa. "Plata integrală a investiţiilor şi împrumuturilor guvernamentale, inclusiv dobânzile, va reprezenta o povară suplimentară asupra companiei în următorii ani; de aceea sunt inevitabile reducerile de costuri", a transmis conducerea Lufthansa.

Grupul mai include companiile Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Eurowings şi Lufthansa Cargo. Din martie, acesta a redus  programul de zbor, anulând mii de curse în Europa. Printre cele afectate s-au numărat cursele de la Cluj-Napoca, București, Timișoara la Munchen și Frankfurt.

Cursele din Germania spre București au fost apoi reluate, nu și cele de pe alte aeroporturi din România. Zborurile la Frankfurt sunt operate cu Airbus A320 Neo, iar cele spre Munchen, cu Mitsubishi CRJ900, potrivit Boarding Pass.

Cursele de la Munchen la Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara, operate de Lufthansa nu vor fi reluate până în august. Principalul său concurent pe relația Germania este Wizz Air din 17 iunie operează zboruri de la Cluj spre Berlin, Dortmund, Frankfurt, Memmingen și Nurnberg.

Comenteaza