Operatorul aerian care duce clujenii pe litoral și-a schimbat conducerea

Operatorul aerian care duce clujenii pe litoral și-a schimbat conducerea
Compania privată a trecut cu bine perioada de insolvență | Foto: Blue Air

Gheorghe Răcaru face 70 de ani și a anunțat că se retrage de la conducerea Blue Air, compania care efectuează zborurile dintre Cluj-Napoca și litoralul românesc. Postul de director general va fi ocupat de Marius Puiu.

„Să fiu în fruntea Blue Air a fost pasiunea şi o parte a identităţii mele timp de foarte mulţi ani. A fost un privilegiu să conduc această echipă talentată şi sunt mândru că am avut oportunitatea să lucrez cu oamenii talentaţi pe care Blue Air îi are.

Decizia vine după câteva luni de reflecţie. Atât eu, cât şi Marius Puiu împărtăşim aceeaşi viziune în ceea ce priveşte viitorul companiei şi am încredere că Blue Air va continua să prospere şi de aici înainte”, a declarat Gheorghe Răcaru.

„Este o onoare preluarea acestei funcţii şi accept cu recunoştinţă noua responsabilitate. În ultimii ani am avut ocazia să lucrez alături de domnul Răcaru şi sunt pregătit să dau tot ce este mai bun pentru a-i călca pe urme şi pentru a conduce compania spre noi orizonturi”, spune noul director, Marius Puiu.

„E o mare plăcere numirea lui Marius Puiu în funcţia de director general şi sunt sigur că experienţa de business şi calităţile de lidder ne vor ajuta să ducem mai departe povestea de succes”, a menționat președintele consiliului de administrație, Tudor Constantinescu.

Răcaru a fost director general încă din prima zi a companiei, din 2004, şi şi-a menţinut funcţia cu o pauză în perioada 2009-2013. Puiu lucrează în aviaţie din 1986, când a fost angajat la Tarom ca inginer de zbor, iar apoi s-a specializat în managementul afacerilor, în mediul privat. În urmă cu 10 ani, s-a alăturat Blue Air, devenind ulterior unul dintre cei patru acţionari ai companiei.

Constanța da, Iași ba 

Blue Air este compania care operează zborurile estivale Cluj – Constanța, de doi ani încoace. Din acest sezon, a introdus aeronave Boeing mai mari pe ruta respectivă,  înlocuind modelul 737-500. Pe de altă parte, Blue Air a renunțat în acest an la traseul Timișoara – Iași via Cluj, dând vina pe administrația aeroportului bănățean, ruta fiind acum operată de compania națională de stat TAROM.

Operatorul privat a renunțat din 17 februarie la zboruri, motivând că decizia vine ca urmare a unor fricțiuni de la Aeroportul Timișoara și din cauza faptului că operatorii din România nu sunt doriți pe aeroporturi. Aeroportul Timișoara a replicat că Blue Air a primit aceleași prețuri ca orice altă companie aeriană care operează pe această aerogară.

"Avem deja o reputație, construită istoric, în a uni destinațiile românilor de pretutindeni. Prin deschiderea zborului direct Cluj - Iași nu numai că legăm Ardealul de Moldova, dar reușim, încă o dată, să confirmăm că TAROM este compania care unește România”, a declarat directorul TAROM, Werner-Wilhelm Wolff.

Blue Air, acum cea mai mare companie aeriană românească, a transportat anul trecut 5,06 milioane de pasageri, cu 70% în plus față de 2016. În anii crizei financiare, societatea a intrat în insolvență, reușind apoi să se redreseze. Pe Aeroportul din Cluj operează Wizz Air, Blue Air, TAROM, Lufthansa, Air Hungary, Airest, ASL Airlines, AtlasGlobal, Austrian Airlines, Lot, Raf Avia, Silver Air, Sprint Air, Turkish Airlines, Vueling.

 

Comenteaza