Omul de afaceri Cătălin Chelu intră în acţionariatul Carbochim

Omul de afaceri Cătălin Chelu intră în acţionariatul Carbochim
Un procent de 11% dintre participaţiile producătorului clujean de materiale abrazive Carbochim SA au fost cumpărate de omul de afaceri Cătălin Chelu, care intră asfel în acţionariatul companiei.

Participaţiile au fost cumpărate de la directorul Viorel Popoviciu, care a vândut vineri 685.100 de acţiuni. Acestea au fost cumpărate prin intermediul a două firme pe care le controlează Chelu, vineri, la un preţ de 8,5 lei pe unitate. Este vorba de Fimansat, prin care au fost cumpărate 317.000 acţiuni, şi Lineas Trade - 115.000 titluri. Chelu deţine 95% din fiecare dintre cele două firme.

Menţionăm, Broker SA şi SIF Banat-Crişana şi-au lichidat joi deţinerile la Carbochim iar vineri a venit rândul SIF Muntenia să-şi vândă pachetul de participaţii. Cumpărătorii titlurilor nu şi-au făcut încă publice achiziţiile. Acţiunile companiei şi-au dublat valoarea faţă de începutul lunii iunie. "A fost cea mai bună opţiune să lichidăm, pentru că preţul era atât de bun că cea mai bună soluţie era să ieşim din acţionariat. Practic valoarea titlurilor s-a dublat. Banii îi vom investi mai eficient", a explicat preşedintele Consiliului de Administraţie al Broker SA, Anton Ionescu.

 

Comenteaza