ŞOC LA CLUJ. Nicoară are o explicaţie-surpriză: Nokia a plecat de la Cluj pentru că aeroportul e slab VIDEO

ŞOC LA CLUJ. Nicoară are o explicaţie-surpriză: Nokia a plecat de la Cluj pentru că aeroportul e slab VIDEO
Motivul plecării Nokia de la Jucu este faptul că autorităţile române nu şi-au respectat angajamentele, acuză senatorul Marius Nicoară, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, cel care este creditat că ar fi adus investiţia Nokia în Cluj.

Întrebat de ce Nokia nu şi-a adus totuşi furnizorii pe suprafaţa de 60 de hectare din Tetarom III de lângă fabrică, Nicoară spune că aceştia aşteptau să vadă că se dezvoltă "podul aerian, care tot vedeau că stagnează". "Nokia avea nevoie de avioane care să plece pline peste tot în lume, şi care se întorceau pline cu materie primă pentru furnizori. Acestea nu pot să aterizeze pe pista pe care o are acum Clujul. Noua pistă era desenată, măsurată, unghiurile erau discutate deja cu Autoritatea Aeronautică Rutieră, soluţiile de deviere a Someşului erau pregătite. Totul era pus la punct, inclusiv mutarea centurii de ocolire a Clujului", spune el.

Senatorul admite că salariile de la fabrica Nokia sunt mici, şi spune că explicaţia este tot infrastructura proastă. "Transportul produselor cu camioanele e mult mai costisitor. Trebuiau să meargă până în Ungaria pe şosele aglomerate şi proaste", spune el.

Noua pistă a aeroportului ar urma să fie construită în două etape, între care prima, în lungime de 2.100 de metri, urmează să fie amenajată în perioada următoare. "Din câte ştiu deocamdată lucrările se fac din declaraţii, nici exproprierile nu s-au făcut", a conchis el.

 

Comenteaza