O platformă de crypto colaborează cu statul român pentru combaterea fraudelor financiare și a finanțării terorismului

O platformă de crypto colaborează cu statul român pentru combaterea fraudelor financiare și a finanțării terorismului
| Foto: SergeyNivens - Depositphotos.com

Platforma de schimb de criptomonede Binance va colabora cu Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) în vederea sprijinirii luptei împotriva infracţiunilor financiare şi a finanţării terorismului.

Reprezentanţii platformei de tranzacţionare menţionează, într-un comunicat de presă, transmis marţi Agerpres, că, în ultimul an, echipa Binance Investigations a desfăşurat şi a participat la peste 70 de ateliere de lucru împotriva infracţiunilor cibernetice şi financiare, alături de forţele de ordine din diverse ţări, inclusiv: Argentina, Australia, Bulgaria, Brazilia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Israel, Ţările de Jos, Noua Zeelandă, Filipine, Portugalia, Spania, Suedia, Coreea de Sud, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Ucraina şi Marea Britanie.

Programul de instruire este condus de lideri din echipa Binance Investigations, formată din cei mai experimentaţi foşti anchetatori de criptomonede din forţele de ordine ale agenţiilor specializate din UE şi SUA.

„Protejarea utilizatorilor este prioritatea numărul unu, în cadrul Binance. Ne angajăm să contribuim la prevenirea infracţiunilor financiare, pentru a crea un ecosistem sigur. Scopul nostru este să ne unim forţele cu instituţiile specializate din România, pentru prevenirea criminalităţii cibernetice. Suntem bucuroşi să împărtăşim experienţa noastră cu partenerii noştri de aplicare a legii şi să le sprijinim eforturile de a proteja sistemul financiar al României de activităţile criminale", a declarat Kyrylo Khomiakov, general manager CEE, Binance.

Potrivit sursei citate, în România, un workshop pe această temă a fost condus de către Jarek Jakubcek, şeful Departamentului Law Enforcement Training al Binance, şi Melanie Lefebvre, Senior LE Trainer.

„Acest eveniment contribuie la exerciţiul de consolidare a capacităţilor desfăşurat de autorităţile române în combaterea infracţiunilor grave şi a utilizării sporite a criptomonedelor. Politica naţională de recuperare a activelor promovată de Ministerul Justiţiei şi ANABI evidenţiază necesitatea de a avea o abordare a grupului de lucru atunci când se confruntă cu active de mare valoare şi atipice. Aceasta face parte din misiunea noastră comună UE şi internaţională de a perturba structurile criminalităţii organizate, concentrându-ne pe infracţiunile cu prioritate ridicată şi specifică şi distrugând modelul lor de afaceri", a afirmat Cornel Călinescu, director general al ANABI.

Binance este liderul mondial în materie de ecosistem blockchain şi furnizor de infrastructură pentru criptomonede, cu o suită de produse financiare care include cea mai mare bursă de active digitale în funcţie de volum. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza