O firmă străină vrea să investească la Cluj un miliard de euro în 5 ani VIDEO

O firmă străină vrea să investească la Cluj un miliard de euro în 5 ani VIDEO
Autorităţile judeţene negociază cu o firmă străină care vrea să investească la Cluj un miliard de euro în următorii 5 ani.

Fabrica ar urma să fie realizată în parcul industrial Tetarom din comuna Jucu. Pentru a rezerva teren pentru marele investitor, Consiliul Judeţean a amânat semnarea contractului cu un investitor cert, italienii de la Batistero.

Informaţii despre discuţiile purtate cu investitori străini de anvergură au apărut încă de anul trecut. Negocierile sunt însă îngreunate de faptul că toţi doresc teren în parcul industrial Tetarom de la Jucu, unde este deja criză de spaţiu. Administraţia judeţeană ar dori 170 de hectare din apropiere, care aparţin Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), pentru a satisface toate solicitările. La Jucu au sosit deja italienii de la Delonghi şi germanii de la Bosch, dar se discută şi despre unităţi de producţie pentru furnizorii celor două companii. În ciuda aceestei situaţii, autorităţile păstrează rezervată o parcelă pentru misteriosul investitor strategic.

În ultimii ani s-a vorbit despre interesul mai multor firme-gigant pentru o investiţie în parcul industrial Tetarom. S-a vorbit despre nemţii de la Marcedes, despre francezii de la Peugeot, despre coreenii de la Samsung, despre indienii de la Tata Motors sau despre chinezii de la Huawei. De fiecare dată, însă, totul a rămas la stadiul de supoziţie.


"Locaţia va fi la Jucu, undeva la 30 de hectare", spune preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. "Suntem într-o fază destul de avansată. Sigur fiind vorba de o firmă mare este şi discreţia vizavi de investitori. În momentul în care se va semna contractul se va vedea cine este şi ce profil industrial are".

Cristian TODEA

Comenteaza