O companie din Cluj care s-a lansat în producţia de drone, afaceri de peste 10 milioane de euro

O companie din Cluj care s-a lansat în producţia de drone, afaceri de peste 10 milioane de euro
| Foto: https://www.mediafax.ro/

O companie din Cluj-Napoca dezvoltă software, dar mai nou produce inclusiv drone. Anul trecut l-a încheiat cu o creştere de 43% şi afaceri de peste 10 milioane de euro.

Compania românească OVES Enterprise a fost înfiinţată în 2015 la Cluj-Napoca. Începând cu anul 2019, strategia OVES a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituţii guvernamentale internaţionale etc., compania devenind partener tehnologic pentru proiecte complexe şi sofisticate din punct de vedere tehnologic.

Începând de anul trecut, OVES Enterprise şi-a extins activitatea cu o nouă linie de business, axată pe producţia de drone, scrie Ziarul Financiar

În prezent, peste jumătate din cifra de afaceri a companiei este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenţei artificiale şi big data. OVES Enterprise are, în prezent, peste 200 de angajaţi şi birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, SUA şi Norvegia.

Compania din Cluj-Napoca specializată în dezvoltarea software, a închis anul 2023 cu afaceri de peste 10 milioane de euro (cumulat, pe toate entităţile companiei, din cele 6 ţări în care este prezentă), înregistrând o creştere cu 43% faţă de anul precedent, transmit reprezentanţii companiei.

„Deşi sub estimările iniţiale, am închis anul cu rezultate bune, ţinând cont de evoluţia industriei de IT din 2023, marcată de disponibilizări semnificative, falimente, reduceri de bugete alocate proiectelor IT sau amânarea acestora. Extinderea internaţională, noi proiecte complexe şi lansarea primelor noastre produse pe segmentul de drone ne-au asigurat un ritm accelerat de creştere în 2023”, transmite Mihai Filip, CEO al OVES Enterprise.

Compania îşi propune să păstreze ritmul de investiţii în 2024 şi anunţă un buget de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea propriilor produse şi pentru continuarea procesului de extindere internaţională, mai scrie sursa citată. 

Comenteaza