O companie aeriană introduce o aplicație mobilă pentru prezentarea rezultatelor testului COVID

O companie aeriană introduce o aplicație mobilă pentru prezentarea rezultatelor testului COVID

Aplicaţia mobilă pentru prezentarea rezultatelor testului COVID necesar călătoriei cu avionul, a fost lansată cu scopul de a eficientiza timpul petrecut în aeroport.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Aplicaţia "ICC AOKpass", lansată de Air France și dezvoltată de MedAire/SOS internaţional, poate fi descărcată pe smartphone-uri şi permite pasagerilor să înregistreze în siguranţă rezultatele testului COVID efectuat într-un laborator partener.

"Odată ajunşi la aeroport, pasagerii prezintă rezultatele testului de pe telefonul mobil, în locul unui test printat pe hârtie. ICC AOKpass verifică dacă testul prezentat este valid şi respectă reglementările ţării de destinaţie, printr-o reţea securizată care foloseşte tehnologia blockchain", se menţionează în comunicatul companiei, potrivit Agerpres.

Potrivit companiei, perioada testării acestei soluţii digitale va începe pe 11 martie 2021 şi va dura patru săptămâni, cu sprijinul Aeroportului Charles de Gaulle din Paris. Testul va fi efectuat pe toate zborurile Air France din Paris-CDG către Pointe-a-Pitre (Guadelupa) şi Fort-de-France (Martinica).

"Acesta va fi realizat în mod voluntar, pentru a testa funcţionalitatea aplicaţiei în timp real şi pentru a afla opiniile pasagerilor referitoare la aplicaţia mobilă. Air France va împărtăşi acest feedback celorlalte companii din alianţa Skyteam, care testează în prezent diverse soluţii pentru digitalizarea documentelor de sănătate, în legatura cu COVID-19", se mai spune în comunicat.

AOKpass este partenerul a numeroase laboratoare din întreaga lume, inclusiv a grupurilor Cerballiance şi Biogroup din Franţa. Compania Air France are peste 45.000 de angajaţi. Air France, KLM Royal Dutch Airlines şi Transavia formează grupul Air France-KLM. Air France şi KLM sunt membri ai alianţei SkyTeam, care are în total 19 companii aeriene partenere.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza