Numărul de zboruri de pe Aeroportul "Transilvania", redus cu 12 la sută pe timpul iernii; Wizz şi Malev reduc frecvenţa curselor

Numărul de zboruri de pe Aeroportul
Numărul de zboruri operate la Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş va fi redus cu 12 la sută pe timpul iernii, odată cu decizia operatorilor aerieni Malev şi Wizz Air de a reduce frecvenţa curselor şi de a modifica orarul de operare, transmite corespondentul MEDIAFAX.


">

Potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi de conducerea Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, introducerea programului de iarnă aplicat aviaţiei civile - din 31 octombrie 2011 şi până în 28 martie 2012 - determină modificarea programului de operare a zborurilor efectuate de pe această aerogară.

"În perioada de iarnă, când activitatea de zbor este mai redusă ca urmare a scăderii interesului pasagerilor pentru călătorii şi din cauza posibilităţii apariţiei fenomenelor meteorologice ce influenţează zborurile, majoritatea transportatorilor aerieni îşi modifică programul de operare. La Aeroportul «Transilvania» Târgu Mureş numărul de zboruri pentru această perioadă s-a redus cu aproximativ 12 la sută, odată cu decizia operatorilor aerieni externi Malev şi Wizz Air de a-şi reduce frecvenţa de zboruri şi de a modifica orarul de operare", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, operatorul aerian naţional Tarom şi-a menţinut neschimbat programul de zboruri spre Bucureşti în zilele de luni, joi şi vineri, modificând doar ora decolării de pe Aeroportul "Transilvania" Târgu Mureş.

Directorul general al aeroportului mureşean, Ştefan Petru Runcan, afirmă, în comunicat, că în pofida acestor modificări impuse aviaţiei civile pe perioada de iarnă, la finele anului 2011 Aeroportul "Transilvania" Târgu Mureş va înregistra un record de pasageri deserviţi.

Potrivit aceleiaşi surse, activitatea de iarnă în aviaţia civilă implică proceduri specifice şi un interval de timp mai mare pentru pregătirea zborurilor, alături de costuri suplimentare, iar din acest motiv modificările vizează nu doar orele de operare, ci şi frecvenţa, odată cu indisponibilizarea unor aeronave introduse în programul de revizii tehnice.

Comenteaza