Numărul angajaţilor la Nokia a ajuns la 4.000, jumătate sunt închiriaţi

Numărul angajaţilor la Nokia a ajuns la 4.000, jumătate sunt închiriaţi
Mai bine de jumătate dintre angajaţii fabricii de telefoane mobile Nokia din Jucu lucrează în regim de închiriere de personal, potrivit surselor din cadrul fabricii.
Este vorba de aproximativ 2.500 de angajaţi temporari din totalul de circa 4.000, potrivit surselor citate. Este prima dată de la deschiderea fabricii când ponderea este atât de mare, sursele. "Se lucrează cu angajaţi temporari în funcţie de comenzi iar acum s-a ajuns la vreo 2.500", a spus o sursă.

Liderul de sindicat Cristian Copil confirmă că aproximativ jumătate dintre salariaţi sunt angajaţi temporari şi a precizat că "şi anul trecut pe vremea aceasta" jumătate dintre salariaţii companiei erau de fapt plasaţi de firmele de recrutare a personalului.

Angajaţii temporari provin de la companiike de plasare a forţei de muncă Trenkwalder Sobis şi Lugera-Makler.

Amintim, fabrica Nokia din Jucu a fost deschisă în februarie 2008 în incinta parcului industrial Tetarom III. Investiţia anunţată a fost de 60 de milioane de euro, bani cu care ar fi urmat să fie construite, în acelaşi parc industrial, şi facilităţi de producţie pentru furnizorii Nokia. Au fost anunţaţi patru furnizori, între aceştia însă doar unul şi-a deschis activitatea în Jucu, este vorba de firma de curierat UPS.

Purtătorul de cuvânt al Nokia în România, Monica Alb, nu a putut fi contactat.
Comenteaza