NTT DATA România se mută într-un zgârie-nori din București FOTO

NTT DATA România se mută într-un zgârie-nori din București FOTO
Compania clujeană cu acționariat japonez își va transfera personalul din capitală în clădirea Unirii View.

“În această vară ne vom muta sediul central din București în Unirii View, proiectul care deja prinde contur și va fi cea mai înaltă clădire modernă de birouri din centrul Bucureștiului”, a anunțat conducerea companiei, pe rețeaua de socializare Facebook.

25% din suprafaţa clădirii (4.000 mp) a fost închiriată de furnizorul de soluţii software, prima companie de mari dimensiuni din domeniul IT&C care alege să închirieze birouri într-o zonă centrală din Bucureşti, suprafaţa preluată fiind de de patru ori mai mare faţă de cea actuală a filialei, conform Economica.net.

Avantaj pentru București: o oră în minus pe drum

Proiectul de birouri amplasat în zona Pieței Unirii va avea 19 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 17.500 mp. Aceasta va fi cea mai înaltă clădire modernă de birouri din centrul Bucureştiului, cu o înălţime de 73 m. Lucrările de construcţie vor ajunge la etajul 11 şi la o înălţime de 45 m la începutul lunii viitoare. Clădirea de pe Bd. Corneliu Coposu şi va fi cea mai vizibilă clădire din centrul capitalei.

Proiectul este dezvoltat de către investitorul belgian Yves Weerts, în urma unei investiţii de 33 de milioane de euro. Lucrările au demarat în octombrie 2016. Antreprenor general de construcţii al proiectului este compania Bog'Art. Unirii View este primul proiect imobiliar din România care a aplicat şi obţinut certificarea verde BREEAM, cu calificativul Excellent.

“Avansăm rapid înspre îndeplinirea obiectivului de a livra cea mai reprezentativă clădire modernă de birouri din centrul Bucureştiului. Datorită amplasamentului său ultracentral, cei care vor lucra în Unirii View vor petrece mai puţin drum spre şi înspre birou cu o oră în medie în fiecare zi, fapt care se va concretiza într-o creştere a productivităţii, dar şi a calităţii vieţii în general”, spune Yves Weerts.

Au trei turnuri lipite la Cluj-Napoca

NTT DATA România pregăteşte în centrul Clujului trei clădiri interconectate care vor grupa aproape 1.000 de specialişti şi care va constitui un centru pentru Europa Centrală şi de Est al concernului japonez. „Tower 3, cel dinspre Piaţa Mihai Viteazul, este deja finalizat, Tower 1, de pe str. Constanţa, este cel funcţional, iar la Tower 2, cel din mijloc, cu expunere către str. Ploieşti, este în curs de finalizare”, declara, pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Metz, directorul societății clujene.

Noile imobile vor grupa informaticieni, aduşi aici din toate clădirile în care compania îşi desfăşoară activitatea. Lor li se adaugă cei 600 de angajaţi în subsidiarele din alte oraşe. NTT DATA România face parte din grupul controlat de statul japonez, cu activitate 87 de state şi prezenţă în 196 de ţări şi teritorii. Veniturile anuale ale grupului s-au ridicat la 95 de miliarde de dolari.

După ce achiziţia Dell Services, grupul a ajuns 280.000 de angajaţi. Compania clujeană derulează contracte cu 250 de firme care activează în România, în special prin programul său Clarvision ERP, soluţie informatică pentru gestionarea procesului de producţie, în care a investit 5 milioane de euro. Printre beneficiari se numără Aviva, Bosch, Continental, Deichmann, SAP, Thyssenkrupp, Trelleborg, Wolters Kluwer.

Comenteaza