NTT DATA își face la Cluj un centru de cercetare care va concura cu cele din SUA și Japonia

NTT DATA își face la Cluj un centru de cercetare care va concura cu cele din SUA și Japonia

Compania clujeană de tehnologia informației (IT) are ca țintă în următorii 10 ani punerea în funcțiune a unui centru de cercetare comparabil cu cele existente în țări precum Statele Unite ale Americii sau Japonia, anunță directorul general Daniel Metz.

“Vom avea nişte angajaţi mândri de ei şi de compania în care lucrează. Consider că societatea românească se afla la o răspântie de drumuri. Tensiunile geostrategice conduc la riscuri, dar şi la şanse. Eu sper că de data aceasta vom reuşi să ne poziţionăm corect astfel încât, în 10 ani, să aparţinem acelui grup de naţiuni, care vor marca viitorul”, a menționat directorul NTT DATA România.

Acesta susține că a vizat încă de la începuturile companiei pe un model de business bazat pe creștere, conform Business Days. „Şi acum sunt convins că o companie de IT care nu creşte va avea probleme de sustenabilitate a business-ului pe termen mediu şi îndelungat.

Am pus într-un plan secundar generarea de profit şi ne-am concentrat pe găsirea de idei pentru creşterea volumului vânzărilor. Un prim secret l-a constituit construirea timpurie a structurilor manageriale necesare fiecărei etape de creştere. Creşterea nu are voie să conducă la riscuri, la probleme de calitate, la tensiuni şi escaladări la clienţi”, susține Metz.

NTT DATA România Cluj şi-a revizuit programul de angajări, cu o ţintă de 3.500 de salariaţi până în 2020. EBS România a fost preluată de concernul japonez, numele fiind schimbat ulterior. Din 2013, EBS a devenit parte a grupului Nippon Telegraph and Telephone Corporation.

NTT DATA este lider furnizor de servicii IT cu sediul la Tokyo și filiale în 40 de țări. Grupul japonez are afaceri anuale de 100 de miliarde de dolari şi dispune de 241.000 de angajaţi.

Comenteaza