Noul salubrizator al Clujului se împrumută cu 14 milioane de euro

Noul salubrizator al Clujului se împrumută cu 14 milioane de euro

Compania de salubritate care a luat locul Rosal pe străzile din Cluj-Napoca va beneficia de o finanțare de 70 de milioane de lei de la banca de stat EximBank.

Supercom și EximBank au încheiat un acord financiar care include atât componente de finanțare – care acoperă nevoia de lichidități pentru activitatea curentă și susține planurile de dezvoltare ale companiei prin credit de investiții, cât și de garantare – plafon pentru emiterea de scrisori de garanție bancară/confort.

”Prin structurarea acestei facilități complexe, EximBank își consolidează rolul de instituție financiară dedicată susținerii proiectelor din domenii prioritare ale economiei naționale – precum utilitățile de interes public – și care răspund în același timp obiectivelor stabilite de autorități din perspectiva pactului ecologic european Green Deal”, Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Supercom București oferă servicii de colectare, transport, tratare, depozitare deșeuri municipale și are o rețea de 31 de puncte de lucru prin care asigură servicii de salubrizare pentru 1,5 milioane de locuitori. Compania își desfășoară activitatea în București, Cluj, Dâmbovița, Bistrița, Hunedoara, Caraș-Severin, Ilfov, Ialomița și Gorj. 


„Recent, ne-am început activitatea în Cluj, una dintre cele mai active regiuni în promovarea și dezvoltarea proiectelor ecologice. Avem în plan investiții semnificative pentru dezvoltarea companiei, pentru achiziția de echipamente performante și tehnologii specifice industriei care să permită îndeplinirea obiectivelor asumate de România la nivel european. Parteneriatul cu EximBank este un pas important în consolidarea țintelor României în ceea ce privește utilizarea eficientă a resurselor și reducerea impactului asupra mediului”, Ilie Ionel Ciuclea, președinte Supercom.

Supercom a început să activeze, din 1 martie, pe sectorulul vest, în care acționa Rosal pe străzile din Cluj-Napoca. „Atât eu, cât și clujenii, așteptăm lucrări de calitate, intervenții cu echipamente moderne, electrice, nepoluante, curățenie la standarde europene, pe carosabil și pe trotuare. Așteptăm o competiție a curățeniei între cele două firme de salubritate stradală care operează în Cluj-Napoca (Supercom și Brantner), în respect deplin față de cetățean și față de banul public”, a declarat edilul Emil Boc.

Comenteaza