Noua modă printre IT-iștii clujeni. Îşi iau casă la munte ca să scape de coronavirus

Noua modă printre IT-iștii clujeni. Îşi iau casă la munte ca să scape de coronavirus
| Foto: facebook/Garda de Sus

Din ce în ce mai mulți corporatiști încearcă să fugă de pandemia de COVID-19 și se mută în mediul rural, la munte, împreună cu familiile.

Este şi cazul celor care lucrează în IT-ul din Cluj și care își pot desfășura activitatea de acasă, din fața calculatorului, având nevoie doar de o conexiune la internet.

IT-iştii s-au confruntat în ultimele luni cu măsurile de izolare la domiciliu și de distanțare socială, care i-au făcut să se gândească serios să se mute într-un mediu mai liniștit și aerisit. Acest lucru reprezintă un motiv de bucurie pentru localitățile din Apuseni, care suferă pierderi financiare mari din cauza crizei cauzate de noul coronavirus.

Sprijin de la autoritățile locale

O astfel de situație este întâlnită in comuna Garda de Sus, județul Alba, unde autoritățile competente au recunoscut oportunitățile și încearcă să ajute familiile care se mută aici.

„Avem familii din Cluj, din București care și-au cumpărat teren și își fac case, cu buletin direct pe Garda. Este vorba de corporatiști care lucrează în IT, direct pe computer, de acasă. Pe viitor, o preocupare a administrației locale va fi investiția serioasă în infrastructura de educație, pentru a le oferi viitorilor elevi, strămutați cu părinții din alte orașe mari, posibilitatea unei școlarizări de calitate”, spune primarul comunei Garda de Sus, Marin Virciu, potrivit ziare.com

Comenteaza