Foto Noua mașină „eco” Dacia. „Cybertruck” de România este un SUV electric de teren care nu are geamuri și uși

Manifesto este ultimul prototip Dacia. Mașina polivalentă cu un singur far, care este detașabil pe post de lanternă și 100% impermeabilă nu va fi produsă în serie.

Dacia a prezentat prezintă ultimul său concept car: Manifesto este un vehicul simplu, cu un design robust și eco-smart, o mașină prototip off-road, 100% electric. Compania dorește ca automobilul „să reflecte dorința ca clienții Renault Group să aibă un stil sustenabil, bazat pe ieșiri din natură”.

Fără uși și ferestre. Mașină multifuncțională care nu face pană 

Noul concept de mașină de tip buggy are are tracțiune integrală, dar nu are uși și ferestre, iar anvelopele sunt supradimensionate, rezistente la perforare, „fără aer”. Husele se transformă în saci de dormit, iar mașina are o baterie detașabilă ce oferă energie printr-o priză de uz casnic. Farul din fața mașinii poate fi detașat și el pentru a fi folosit ca o lanternă în timpul ieșirilor în natură. Întreaga mașină este complet impermeabilă și poate fi spălată cu furtunul cu apă inclusiv la interior. 

Noul mașină „eco” Dacia. „Cybertruck” de România. SUV electric de teren care nu are geamuri și uși

Tăieturile de design de la exterior sunt ușor asemănătoate cu cele ale SUV-ului Cybertruck produs de Tesla.

La interior, mașina are elemente naturale, cum ar fi bordul din lemn de plută. Pe planșa de bord se poate integra un smartphone, iar Manifesto nu dispune de emelente cromate, mai este precizat pe site-ul companiei Dacia.

Noul mașină „eco” Dacia. „Cybertruck” de România. SUV electric de teren care nu are geamuri și uși

Manifesto nu va fi produs în serie, dar reprezintă „o bază de idei” pentru viitoare modele Dacia.

 

 

Comenteaza