Noile destinații cu avionul din România, în 2020. Ryanair intră pe Stansted, de la Cluj

Noile destinații cu avionul din România, în 2020. Ryanair intră pe Stansted, de la Cluj
Compania irlandeză Ryanair va opera pe Aeroportul Stansted începând cu 2 aprilie

Singura nouă destinație de linie anunțată până acum de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) este Londra Stansted, începând cu luna aprilie. Un charter e așteptat pe relația Cluj-Napoca - Bodrum.  

Portalul de rezervări Momondo inventariază 19 destinații noi către care românii vor zbura în 2020. 

"Transportul aerian devine din ce în ce mai folosit, ceea ce face ca ofertele companiilor aeriene să se diversifice pentru a valorifica potențialul călătorilor români. Operatorii low cost își continuă expansiunea din țara noastră, adăugând destinații noi sau frecvență sporită a zborurilor către destinațiile existente prin achiziția de noi aeronave sau repoziționarea lor către bazele din România.

Din concurența operatorilor de zboruri au de câștigat mai ales călătorii, beneficiind de locații noi pe care le pot vizita pornind de la cel mai apropiat aeroport sau de menținerea prețurilor mai mici pe o perioadă mai lungă, cauzată de creșterea numărului de locuri disponibile", relevă analiza.

Compania românească Blue Air a anunțat primul zbor către Munchen pentru 15 iunie, din București, la scurt timp după introducerea zborului Eurowings către Stuttgart (21 mai).

Cei care preferă destinații cu temperaturi mai ridicate se vor bucura de adăugarea rutei către Kavala, orașul grecesc țintit de românii care obișnuiau să meargă în insula Thasos. Zborul va fi operat de Ryanair și va funcționa doar în perioada 6 iunie - 26 septembrie.

Wizz Air a anunțat încă trei rute cu plecare din București, care vor face drumurile către orașele europene mai ușoare și mai rapide: Lyon (începând cu 2 iunie), Praga (începând cu 1 iulie) și Sevilla (începând cu 4 iulie).

Pe lângă aceste noi destinații, adăugarea unor noi aeronave la flota care operează zboruri din București ajută și la creșterea numărului de curse pe alte rute, ceea ce ar trebui să genereze și scăderi de prețuri sau menținerea unor tarife minime pe o perioadă mai lungă de timp.

Oferta de zboruri cu plecare din Iași s-a îmbogățit constant în ultimii ani și se pare că acest trend nu se va opri nici în acest an. Cele mai multe destinații noi au fost anunțate de către Wizz Air, care a programat deja încă șase rute, din vară.

Se va zbura mai mult către orașele din Italia, prin deschiderea curselor către Bari, Torino (1 august) și Verona (3 august), iar Barcelona (1 august), Berlin și Londra (2 august) completează lista nouă. Către Verona va zbura și Blue Air, din 16 iunie.

Zona Moldovei se dezvoltă prin cursele noi ce vor pleca din Bacău. Blue Air a anunțat începerea zborurilor către șase alte destinații. Din 15 iunie călătorii vor putea zbura din Bacău către Atena, Birmingham, Copenhaga, Larnaca, Oslo sau Stuttgart. 

În ceea ce privește rutele noi din Cluj-Napoca, Ryanair a anunțat deschiderea curselor către Londra (Stansted) începând cu 2 aprilie. Un zbor în perioada 14-21 mai costă de la 50 de euro în sus de persoană. Momondo este un motor de căutare gratuit pentru bilete de avion și hoteluri. Acesta compară mii de zboruri de la 1.000 de companii aeriene (inclusiv low-cost) și agenții de turism.

Se pune în mișcare charterul de Bodrum

Aerogara din Someșeni va fi conectată în sezonul estival cu patru stațiuni de pe riviera turcească: Bodrum, Kusadasi, Marmaris și Fethiye-Oludeniz printr-un zbor turistic operat de o companie din această țară, anunța agenția Paralela 45, la finele anului trecut. Noul avion turistic a apărut ca urmare a afluxului deosebit de turiști din țara noastră în general, dar și din Cluj. “Charterul pe ruta Cluj-Napoca – Bodrum va fi funcțional în perioada iunie – septembrie 2020, cu plecare în fiecare zi de marți, cu un timp de zbor de două ore, cursele fiind operate de compania Corendon Airlines. Pe ruta Cluj – Kusadasi a existat un charter acum mulți ani, apoi sistat”, au anunțat reprezentanții tour-operatorului.   

Comenteaza