Noi echipamente de securitate la Aeroportul Cluj. Pasagerii nu vor mai trebui să scoată laptopul sau lichidele din bagaj

Noi echipamente de securitate la Aeroportul Cluj. Pasagerii nu vor mai trebui să scoată laptopul sau lichidele din bagaj
| Foto: smithsdetection.com

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost dotat cu noi echipamente ultramoderne de scanare a bagajelor, pentru o experiență mai rapidă și plăcută a pasagerilor.

Astfel, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj își îmbunătățește securitatea cu tehnologia de detecție și verificare a punctelor de control produsă de britanicii de la Smiths Detection.

Îndemnat de noile reglementări europene pentru scanarea bagajelor de cală, aeroportul a decis să modernizeze cele șase puncte de control pentru pasageri. În plus, s-a lucrat și la introducerea unor benzi avansate cu întoarcere automată inteligentă a tăvii, în ceea ce privește bagajul de mână. Obiectivul investiției a fost de a se actualiza la cele mai înalte niveluri de securitate.

În urma testelor tehnice și a procedurilor de licitație, Smiths Detection și partenerul său român, UTI Facility Management, au fost aleși pentru a furniza echipamentul de scanare și a implementa modificările. De asemenea, caracteristicile tehnice impresionante și experiențele anterioare de succes cu furnizorii au influențat decizia, relatează smithsdetection.com.

Aeroportul Internațional Cluj a ales soluții de ultimă oră atât pentru bagajul de cală, cât și pentru verificarea punctelor de control, care nu numai că îndeplinesc cerințele de reglementare, dar contribuie și la îmbunătățirea securității și a eficienței operaționale.

Așdar, scanerele HI-SCAN 6040 CTiX de ultimă generație au fost integrate în benzile de control iLane.evo. Aceștia folosesc tomografia computerizată (CT) pentru a examina conținutul bagajelor din orice unghi și pentru a genera imagini 3D foarte precise și detaliate pentru a vedea ce se află în bagaj. Dispozitivele electronice și lichidele pot rămâne în bagajele de mână pentru scanare, rezultând un proces mai simplu, mai rapid și o experiență mult îmbunătățită a pasagerilor.

Trei dintre cele mai recente scanere CT portative rotative HI-SCAN 10080 XCT aprobate de standardul 3 (și 3.1) au fost selectate pentru a înlocui sistemele anterioare, acum neconforme, pentru scanarea bagajelor de cală. Aceste sisteme de detectare a explozibilor au scanere cu raze X cu vizualizare duală, cu energie dublă, cu imagistică și reconstrucție volumetrică 3D.

„Cu o experiență anterioară importantă în ceea ce privește echipamentele de detectare Smiths, suntem încrezători că aceste noi soluții vor îndeplini pe deplin standardele de reglementare cerute, așteptările foarte mari ale pasagerilor și angajamentul aeroportului de a îmbunătăți securitatea și serviciile pentru clienți” a declarat directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo.

De asemenea, noul echipament facilitează menținerea distanțării sociale și susține un proces de scanare cu interacțiune fizică foarte scăzută.

„Noua tehnologie a punctelor de control oferă un nivel foarte ridicat de detectare, capacitate avansată de procesare și gestionare automată integrată a tăvilor. Timpii de așteptare reduși vor simplifica fluxul de bagaje și pasageri prin punctele de control. Pe lângă respectarea celor mai recente reglementări, scanerele pentru bagaje de cală aprobate ridică nivelurile de detectare și securitate, reduc timpul de procesare și sporesc eficiența generală a sistemului de scanare și transport al bagajelor”, a precizat Nicolae Fechete, directorul de securitate al aeroportului din Cluj.

Comenteaza