Nici bine nu a a apărut bugetul pe 2021, că au și început problemele. Fermierii amenință cu proteste

Nici bine nu a a apărut bugetul pe 2021, că au și început problemele. Fermierii amenință cu proteste
| Foto: mediafax.ro

Ministerul Agriculturii primeşte, în 2021, 26 de miliarde de lei. Fermierii spun că valoarea programelor de sprijin s-a redus în acest an cu 50%.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Asociaţia Forţa Fermierilor transmite o scrisoare deschisă, adresată ministrului Oros, pentru că le-au fost promise despăgubiri şi programe de sprijin anul acesta. În realitate au programe de sprijin, dar cu o valoare cu 50% mai mică faţă de cele din 2020. Adică vor supravieţui doar jumătate dintre fermieri, explică Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei.
 
„Ministrul Agriculturii a asigurat fermierii în mai multe rânduri în ultimele 4-5 luni că aceste despăgubiri vor fi prinse în bugetul pe 2021. Despăgubirile ce trebuiau acordate pentru culturile de primăvară aferente anului 2020, care au fost afectate de secetă în multe regiuni ale ţării în totalitate, deci daună 100%. În buget sunt finanţate o serie de programe de sprijin şi de subvenţionare a agriculturii. Acestea nu sunt nici măcar la nivelul anului 2020. La nivelul acestor scheme de sprijin există o scădere de 50 %, deci o înjumătăţire a acestor bani”, spune Vlad Macovei.
 
Fermierii transmit că vor protesta paşnic şi îşi vor cere drepturile. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza