Nevenca Doca, BT, premiată pentru excelența în managementul resurselor umane

Nevenca Doca, BT, premiată pentru excelența în managementul resurselor umane

Nevenca Doca, Director Executiv Senior Resurse Umane în cadrul Băncii Transilvania, a primit premiul de excelență în managementul resurselor umane pentru consolidarea celei mai mari rețele de angajați din sistemul bancar, în cadrul galei organizate de Capital și Evenimentul Zilei, în București.

Câteva dintre ideile transmise la gală:

  • „Vă invit să să gândiți că atunci când vorbim despre cea mai mare rețea, nu vorbim doar despre numere, ci despre oameni. Suntem peste 12.000 în Grupul BT, fiecare cu o poveste, o poveste anonimă, necunoscută de lume. O astfel de poveste s-a întâmplat săptămâna trecută: am primit un e-mail despre un incident întâmplat într-o agenție din țară. Clienții noștri, părinți care au venit la bancă cu fetița lor de aproximativ patru ani, i-au dat o bomboană cu care era să se sufoce, nu mai putea respira și începuse să se albăstrească. Părinții erau în șoc, dar o colegă de-a noastră, Ana, a intervenit rapid cu câteva manevre și a salvat-o. Deși Ana a fost un înger pentru fetița aceasta, ne-a spus cu modestie mă bucur ca totul s-a terminat cu bine. De fiecare dată când intrați într-o bancă, vă invit să vă amintiți că dincolo de ghișee sunt niște oameni cu povești de viață, cu care vă rog să aveți răbdare”.
  • „Un proiect mare prin impactul foarte concret și palpabil în viața unora dintre colegii noștri este programul de prevenție a celor mai frecvente tipuri de cancer, Screening-ul salvează vieți, derulat împreună cu Rețeaua de Sănătate Regina Maria. Din martie 2017, de când l-am lansat și până în prezent, 124 de vieți au fost salvate datorită acestui program. Dacă vorbim de return on investment, acesta este programul al cărui ROI se măsoară în vieți salvate”.
  • „Tehnologia va ajuta și mai mult zona de HR să furnizeze servicii de calitate atât către management, cât și către colegi companiei. Datele de calitate și de granularitate mare ne vor ajuta să personalizăm acțiunile și deciziile pentru a atinge nevoile diferite ale comunității noastre de colegi. Iar oamenii de HR se vor ocupa și mai mult de dezvoltarea, consilierea și îngrijirea colegilor”.

BT – resurse umane, în 2022:

  • 1.500 de persoane s-au angajat la Banca Transilvania;
  • 38 de ani este vârsta medie;
  • Peste 11% a fost rulajul de personal, comparativ cu 2021.

BT Employee Experience Index 2022

Similar altor ani, în 2022 a fost derulat în rândul angajaţilor Grupului BT studiul Employee Experience Index, care măsoară calitatea relaţiei dintre manageri şi colegii coordonaţi, ținând cont de criteriile: Coaching, Communication și Care. De asemenea, este o ocazie potrivită pentru centralizarea unor idei din echipă, așa încât Banca Transilvania să fie un loc de muncă tot mai atractiv.

  • +11,92 puncte eNPS, in ianuarie 2022 comparativ cu iulie 2021;
  • În ciuda provocărilor precum inflaţie, dinamica mare pe piaţa muncii, eNPS-ul a rămas stabil și în ianuarie 2023;
  • Rata de participare la studiu: peste 90%.

Banca Transilvania are aproape 10.000 de angajați.

Comenteaza