"Motorul" german repornește la Cluj. Sute de angajări la Bosch

"Motorul" german repornește la Cluj. Sute de angajări la Bosch

Compania germană Bosch va face 250 de angajări la centrul său de producţie din parcul industrial Tetarom III Jucu, potrivit Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă. 

Liderul global în furnizarea de teh­nologii şi servicii, cu vân­zări con­solidate de 2 miliarde de lei în 2019 în Ro­mâ­nia, are dis­po­nibile acum 250 de locuri de mun­că pentru fa­bica de la Jucu. Posturile cele mai multe sunt de teh­nician-operator la roboţi in­dustriali (87), func­ţionar ad­minis­trativ (32), teh­nician elec­tro­nică (23), tehnician pro­gra­mare (17), ingi­ner producţie (17), şef de secţie, manager pro­iect, maga­zi­ner, gestio­nar, con­trolor, gestio­nar.

Complexul industrial Bosch din Tetarom se va transforma în una dintre cele mai mari unităţi de producţie a diviziei Automotive Electronics a grupului, a anunțat directorul comercial al unității, Monica Constantinescu.
Bosch realizează investiţii în mărirea capacităţii de producţie şi proiecte noi, cea mai recentă fiind direcţionată către extinderea zonei de logistică, unde s-a dublat suprafaţa utilizată pentru materii prime şi finite.

Compania realizează aici o serie de produse şi soluţii pentru mari producători auto -  cum ar fi unităţi de control electronice pentru asistenţă la condus, pentru siguranţa şi confortul în trafic şi pentru îmbunătăţirea experienţei condusului, unităţi de control electronice pentru sisteme de propulsie eBike. În ultimii şapte ani, fabrica din Cluj a produs 250 de milioane de unităţi de control electronice.

Pe piaţa locală sunt prezente mai multe activităţi ale Bosch: două unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate (fabrica din Cluj şi o alta în Blaj), un centru de cercetare-dezvoltare în Cluj, o unitate de producţie de tehnologie industrială în Blaj, un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara.

În Bucureşti, Bosch are un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor soluţii de mobilitate, bunuri de larg consum şi tehnologie pentru construcţii şi energie. O filială a BSH Hausgerete, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitală. Toate aceste activităţi au generat vânzări consolidate pe piaţa locală de 436 de milioane de euro. Industria auto locală aducea o contribuţie de 14% în produsul intern brut şi de 26% în exporturi, fiind una dintre cele mai importante forţe economice ale României.

Comenteaza