Monedă de argint emisă de luni de BNR: are o valoare de 10 lei, dar costă 340 lei

Monedă de argint emisă de luni de BNR: are o valoare de 10 lei, dar costă 340 lei
Banca Naţională a României va pune în circulaţie de luni, în scop numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 125 de ani de la naşterea Elenei Caragiani-Stoinescu. Moneda va putea fi cumpărată şi de la sucursala din Cluj a BNR.

Moneda are o valoare nominală de 10 lei. Aversul redă o compoziţie care sugerează zborul şi călătoriile, inscripţia „ROMANIA", valoarea nominală „10 LEI", stema României şi anul de emisiune „2012".


Reversul prezintă portretul Elenei Caragiani-Stoinescu, anii între care a trăit aceasta ,,1887" şi ,,1929", imaginea parţială a unui avion Blériot şi inscripţia în arc de cerc „ELENA CARAGIANI-STOINESCU".


Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.


Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.  Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede.

Acestea costă 340 de lei plus TVA şi pot fi cumpărate de la sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Etichete
Comenteaza