Model pentru Cluj? Mii de apartamente confiscate în Berlin prin naționalizare

Model pentru Cluj? Mii de apartamente confiscate în Berlin prin naționalizare

Clujul are o mare problemă imobiliară. Mulți și-au pus speranța în plafonarea chiriilor de la Berlin. Dar această măsură a fost desființată de Curtea Constituțională germană. Acum, berlinezii vor ca statul să confiște mii de apartamente de la dezvoltatorii imobiliari. Ar merge o astfel de măsură și la Cluj?

Berlinezii au votat în favoarea naționalizării la un referendum local. Potrivit rezultatelor oficiale 56,4% dintre alegători s-au pronunțat în favoarea inițiativei cetățenești, în timp ce 39% au votat împotrivă, restul voturilor fiind anulate, anunță G4Media.

Referendumul, convocat prin strângerea a 340 de mii de semnături de organizația “Deutsche Wohnen & Co Enteignen” cere exproprierea marilor concerne imobiliare care dețin în proprietate peste 3.000 de apartamente. Scopul exproprierii este controlul chiriilor care au atins cote foarte ridicate într-un oraș unde 80% dintre locatari sunt chiriași. Curtea Constituțională a invalidat la începutul anului o lege care plafona chiriile în Capitală.

Comenteaza