Ministrul Agriculturii momeşte tinerii cu 70.000 euro ca să se mute la ţară. Ce spun clujenii VIDEO

Ministrul Agriculturii momeşte tinerii cu 70.000 euro ca să se mute la ţară. Ce spun clujenii VIDEO
Ministerul Agriculturii îi momeşte cu 70.000 de euro pe tinerii care acceptă să se mute la ţară şi să îşi deschidă acolo o fermă. Statul va mări de anul viitor prima de instalare a tinerilor care doresc să se mute de la oraş la ţară de la 40.000 la 70.000 de euro.

Ministrul Daniel Constantin a promis la Cluj sprijin financiar pentru tinerii care doresc să se stabilească în mediul rural. Ministerul Agriculturoo intenţionează să crească din 2014 prima de instalare la ţară de la 40.000 la 70.000 de euro.

"Este foarte important, nu neapărat pentru noi, pentru agricultura românească să întinerim populaţia care lucrează în mediul rural", a spus azi Daniel Constantin. "Gradul de îmbătrânire astăzi este destul de ridicat în mediul rural, sigur că înţelegem foarte bine acest lucru, dar cred că pentru a avea o forţă de muncă din ce în ce mai activă trebuie să venim să-i sprijinim pe tineri să rămână, să dezvolte activităţi agricole".

Cei 70.000 de euro promişi de Guvern nu sunt un argument destul de puternic pentru ca tinerii să accepte o viaţă la ţară. Vezi ce spun câţiva clujeni pe această temă, în materialul video

Anul trecut, peste peste 25.000 de tineri au depus cereri pentru a beneficia de aceste subvenţii. Din păcate, mai puţin de un sfert din aceste cereri au fost aprobate şi au primit finanţare.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza