Medicamentele au trecere la Cluj. Afaceri de peste 200 mil. lei pentru o farmacie locală

Medicamentele au trecere la Cluj. Afaceri de  peste 200 mil. lei pentru o farmacie locală
| Foto: SimpleFoto - Depositphotos.com

Ducfarm Logistic Cluj trece de pragul de 200 de milioane de lei la cifra de afaceri și ajunge la o creștere de 13% față de primul an pandemic, însă profitul e în scădere față 2020.

Compania locală Ducfarm Logistic înființată în 2017 și legată de farmaciile Ducfarm din Cluj, cu o rețea de 24 de unități ale antreprenorilor locali, a înregistrat o cifră de afaceri de 213.520.645 milioane de lei, potrivit site-ului Ministerului de Finanțe și datelor furnizate de termene.ro.

Ducfarm Logistic Cluj a realizat anul trecut un profit net de 2.456.324 milioane de lei, o scădere cu 22% faţă de 2020, iar compania locală avea în medie 32 de angajați.

Divizia de distribuţie a Ducfarm este legată de partea de farmacii, sub acelaşi brand, active în Cluj. Antreprenorii care au creat reţeaua regională de farmacii Ducfarm sunt Radu şi Simona Oprean, Radu şi Sandra Gorcea. Compania sub care funcţionează farmaciile, deţinută în mod egal de cei patru fondatori, este acţionarul distribuitorului Ducfarm Logistic, mai arată datele site-ului termene.ro.

În 2014, o schimbare legislativă impunea separarea distribuţiei de retail, iar cele două activităţi să se desfăşoare pe două societăţi distincte. În mai 2017 o modificare a acestei legi autoriza persoanele juridice să desfăşoare şi activitate de distribuţie angro de medicamente. Marile lanţuri de farmacii au păstrat însă cele două divizii separate chiar şi după revenirea la vechea lege, potrivit ZF.

Comenteaza