Marile bănci ale României se bat pe antreprenorii din Start-up Nation

Marile bănci ale României se bat pe antreprenorii din Start-up Nation

Societățile bancare care activează în România și-au anunțat sprijinul pentru întreprinzătorii care au acces la cei 40.000 de euro ai programului guvernamental.

Banca Transilvania (BT) Cluj a lansat un pachet cu 10 produse și servicii care cuprinde credit punte, cont curent, facilitatea contul primul an gratuit, facilităţi complementare bankingului pentru primul an de business.

“Pachetul de servicii rezolvă câteva dintre nevoile reale ale antreprenorilor aflați la început de drum – de la posibilitatea realizării site-ului firmei sau a propriului magazin online, facturare, gratuitate pentru medicina muncii şi anunțuri de recrutare, până la accesul la cursuri şi workshopuri”, conform BT.

Creditul-punte este destinat acoperirii cheltuielilor curente – eligibile, aferente planului de afaceri - din programul de finanțare până la efectuarea tranşelor din suma nerambursabilă de maximum 44.000 de euro. Dobânzile, comisioanele BT şi comisionul de garantare a creditului de către Fondul Național de Garantare sunt cheltuieli eligibile, din ajutorul nerambursabil.

Dobânda fixă a creditului-punte de la BT este de 4,5%, iar comisionul de acordare, de 0,75%. BT este una dintre băncile selectate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat (MMACA) pentru distribuția alocației financiare nerambursabile. Banca din Cluj este cea mai mare din România, cu 16% cotă de piață. BT are 3 milioane de clienți, 8.000 de angajați, 500 de sedii în 180 de localități.

BCR a propus antreprenorilor o finanțare de 100% din ajutorul financiar nerambursabil, dobândă fixă de 4,69% pe an și cost de garantare zero. Antreprenorii care aplică aici pentru finanțare beneficiază gratuit de garanția oferită de Fondul European pentru Investiții, prin intermediul programului COSME. Banca oferă consiliere financiară și un pachet de servicii pentru tinerii întreprinzători.

„La prima ediție Start-up Nation, BCR a acordat către 1.700 de startup-uri înscrise finanțări de 63 milioane de euro. În 2019, BCR rămâne un partener de încredere, atât din perspectiva finanțării și a costurilor asociate, dar și a sprijinului comercial adițional, prin educație de business sau servicii gratuite pentru gestionarea afacerii. Sperăm ca un numar cât mai mare de antreprenori Start-up Nation, ulterior derulării programului, să aplice pentru înscrierea în BCR-InnovX, acceleratorul dedicat afacerilor din tehnologie", a declarat Sergiu Manea, președintele BCR.

BCR, membră a Erste Group, deține prima poziție pe segmentele de economisire şi creditare în România. Banca deține o rețea de 21 de centre de afaceri, 509 de unităţi retail, 2.000 de bancomate/ multifuncţionale. La Erste Group, 47.700 de angajați deservesc 16,2 milioane de clienți în șapte țări. În 2018, Erste Group deținea active de 236 de miliarde de euro, înregistra un profit net de 1,79 miliarde.

13.000 de proiecte de business au fost selectate pentru finanțare de către MMACA în cadrul Start-up Nation 2019, din cele 33.000 depuse.

Comenteaza