Managerul FCSB "desființează" un stadion modernizat de clujeni. "A început deja să se degradeze"

Managerul FCSB "desființează" un stadion modernizat de clujeni. "A început deja să se degradeze"
Lucrările la arena de rugby au fost terminate înainte de termenul prevăzut în contract | Foto: CNI

Mihai Stoica, manager general al FCSB, a criticat lucrarea recent finalizată de Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) Cluj, printr-un contract de 28 de milioane de euro. Clubul bucureștean vrea să închirieze Stadionul Arcul de Triumf.

Acesta susține că arena cu 8.200 de locuri a început să se degradeze, deși a fost modernizată pentru Campionatul European de Fotbal și încă nu a fost dată în folosință. „Am fost aruncați de pe Arena Națională și n-am fost primiți pe Arcul de Triumf. Acolo locuiesc, am văzut că gazonul e terminat, e “perie”.

Stadionul a început să se degradeze înainte de a fi dat în folosință. Au început să cadă ceva din el, lemn, șipci. E jenant ce se întâmplă în țara asta. Dacă vom juca în Ghencea, pe Arena Națională sau pe Arcul de Triumf depinde de cei care decid asta. Probabil că instituțiile vor reacționa din moment ce ni se interzice să plătim sume foarte mari pentru a închiria stadioane”, a spus Stoica, pe Facebook.  

ACI Cluj a finalizat arena în decembrie 2020, cu câteva luni mai repede decât termenul prevăzut de autorități. Termenul de execuție stabilit inițial a fost iulie 2019 - aprilie 2021. Complexul va putea fi omologat de către beneficiar (Ministerul Tineretului și Sportului) ca arenă de categoria 4 UEFA. Arena va fi omologată și pentru găzduirea de meciuri de rugby, competiții de nivel național și internațional.

ACI a fost înființată pe baza antreprizei de construcții din cadrul Grupului de Șantiere Cluj și privatizată în 1993, prin metoda MEBO. Compania deține la Cluj o bază de producție dotată cu stații de betoane, ateliere pentru producția industrială și un punct de exploatare produse de balastieră. ACI are în Dej o bază de producție cu stații de betoane și o stație de sortare produse de balastieră în comuna Bata.

Fără autorizație de funcționare

"Această miriște este Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf (terenul 2, de antrenament), în care tocmai au fost investiți 30 de milioane de euro, bani publici. Stadionul, inaugurat cu mare pompă în 4 decembrie, nu are nici azi avizele de funcționare. Iarbă arsă pentru că MTS nu s-a priceput niciodată să administreze baze sportive, clădiri sau orice altceva", a remarcat jurnalistul Robert Adam.  

Comenteaza