Majoritatea românilor nu merg deloc în vacanță

Majoritatea românilor nu merg deloc în vacanță

În România, 76% din populaţie nu a avut nicio vacanţă în 2016, fapt care plasează ţara noastră în topul ţărilor Uniunii Europene (UE) din acest punct de vedere, arată un raport al Eurostat. 

 55% dintre români nu călătoresc din motive financiare. În România, 76% din populaţie nu a avut nicio vacanţă în 2016, fapt care plasează ţara noastră în topul ţărilor Uniunii Europene (UE) din acest punct de vedere, arată un raport al Eurostat. 55% dintre români nu călătoresc din motive financiare.  

În urma României se află Portugalia cu 74,4% din populaţia ţării care nu au călătorit în 2016, Bulgaria cu 70,2% şi Grecia, cu 64,4%. 76% dintre români nu au călătorit în 2016: 55,3% invocă motive financiare, 12,8% motive de sănătate, iar 4,9% nu simt motivaţia pentru care să călătorească. 8,9% din cetăţeni au precizat că motivele pentru care au ales să nu călătorească în 2016 au fost pentru că au avut angajamente familiale, 13,1% au muncit sau studiat, iar 4,9% au alte motive.

În 2016, potrivit Eurostat, 62% din populaţia UE cu vârsta de peste 15 ani a efectuat cel puţin o călătorie turistică în scopuri personale. Jumătate au făcut cel puţin o călătorie turistică internă, cu cel puţin o şedere peste noapte în 2016, şi aproape o treime (32%) au efectuat cel puţin o călătorie în străinătate. 48% dintre europeni care nu au făcut nicio călătorie în 2016 şi au raportat că acest lucru se datorează motivelor financiare.

La nivelul UE, 20% dintre nonturişti au menţionat ca factor de influenţă problemele de sănătate, în timp ce alte 20% au dezvăluit că nu au făcut-o pentru că nu doresc să călătorească. Alte motive pentru care 16% dintre respondenţi nu au făcut o excursie turistică includ angajamente de lucru sau de studiu, în timp ce 13% au menţionat angajamentele familiale.

Aspectele financiare sunt citate ca fiind principalul obstacol pentru toate grupele de vârstă,cu excepţia celor de peste 65 de ani, unde motivele de sănătate reprezintă cea mai frecvent menţionată barieră. 

Comenteaza