Mai multe facilităţi fiscale pentru firmele din parcurile industriale

Mai multe facilităţi fiscale pentru firmele din parcurile industriale
Guvernul intenţionează să extindă cu şapte ani facilităţile fiscale pentru firmele care investesc în parcurile industriale.

Măsurile fac parte dintr-un plan guvernamental de stimulare şi dezvoltare a unor noi parcuri industriale, în contextul diminuării în ultimii ani a volumului de investiţii înregistrat în astfel de spaţii, informează Mediafax. În România funcţionează în acest moment 49 de parcuri industriale, în care funcţionează 760 de firme. Dintre parcurile industriale publice, trei funcţionează deja în Cluj şi sunt administrate de Tetarom SA. La acestea se adaugă trei parcuri industriale private, în Dej, Sânnicoară şi Turda.


"În prezent se constată că numărul parcurilor industriale, privite ca infrastructuri moderne de sprijinire a afacerilor, este redus la nivel naţional prin raportare la forţa de muncă cu pregătire în diverse domenii industriale şi suprafeţele terenurilor unor vechi industrii nereabilitate şi neutilizate pentru noi industrii", se arată într-un plan guvernamental de dezvoltare a acestui sector, citat de Mediafax. Aici se precizează că pentru accelerarea constituirii de parcuri industriale şi atragerea de investiţii, autorităţile au pregătit un plan care include facilităţi fiscale şi sprijin pentru firme pentru ca acestea să atragă mai uşor fonduri europene.


"Este analizată posibilitatea ca în următoarea perioadă de programare, 2013-2020, societăţile administrator, care în prezent se încadrează în categoria de întreprinderi mari, să acceseze fonduri structurale şi de coeziune. Consolidarea şi clarificarea legislaţiei, precum şi creşterea accesului la facilităţi financiare prin prelungirea schemei de ajutor de stat şi eligibilitatea de a depune proiecte în cadrul programelor de finanţare cu fonduri comunitare vor stimula înfiinţarea de noi parcuri industriale", se mai arată în document.

Comenteaza