Locuri de muncă reale la târgul virtual de cariere

Locuri de muncă reale la târgul virtual de cariere
Opt companii propun 29 de poziţii pentru judeţul Cluj la prima acţiune de recrutare din Europa de Est desfăşurată exclusiv pe internet. Cele mai multe sunt la multinaţionale.

De la calculator, de acasă, clujenii care îşi caută un loc de muncă pot participa la unul dintre cele mai mari târguri de profil din ultima perioadă, organizat însă în spaţiul virtual. Clujul deţine 29 de poziţii, prin opt companii care fac angajări în judeţ.

Opt companii care şi-au deschis un stand pe Joburi.targ-virtual.ro au venit cu oferte pentru zona Clujului. Există 29 de poziţii pentru care se fac angajări în judeţ. Printre angajatorii de top cu posturi disponibile la Cluj care s-au înscris la acest eveniment se numără companiile Genpact, Auchan sau Adecco. Astfel, Genpact face angajări la Cluj-Napoca pentru patru poziţii, căutaţi fiind în exclusivitate cunoscătorii limbilor italiană, franceză, spaniolă şi germană. UniCredit Ţiriac Bank are trei posturi scoase la concurs în zona Clujului, pentru care se solicită experienţă în vânzări şi marketing pentru produse bancare.

Una dintre cele mai bogate oferte pentru clujeni vine de la hipermarketul Auchan din Iulius Mall, care angajează cofetari, patiseri, brutari, măcelari, decoratori, personal de pază sau ambalatori. Coca-Cola recrutează în această zonă, pentru o perioadă temporară, o persoană capabilă să facă o analiză a vânzărilor din regiune. Agenţia de resurse umane Adecco România are şase oferte de locuri de muncă - majoritatea în domeniul tehnic - căutaţi fiind ingineri electronişti, ingineri specializaţi în mecanică sau persoane specializate în managementul stocurilor. Cei interesaţi de acest târg vor putea să îşi depună CV-urile până în 16 martie, înscrierile fiind accesibile non-stop în acest interval.

40 de companii au venit cu o ofertă de peste 1.000 de locuri de muncă la nivel naţional. Majoritatea posturilor disponibile sunt în industria informatică şi în sectorul medical, deşi nu lipsesc nici ofertele din servicii sau din industrie. "Proiectul are marele avantaj de a aduce laolaltă ceea ce au firmele disponibil în clipa de faţă. Ideea acestui târg este simplă: poate fi accesat de oricine, de oriunde din ţară, în orice moment al zilei. În plus, dacă la un târg real o bună parte dintre CV-uri sunt trimise direct la coşul de gunoi, aici toate CV-urile ajung în faţa angajatorului. Noi le livrăm într-un format tabelar, care îi permite angajatorului intero-garea bazei de date, astfel încât, dacă vrea absolvenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj, să îi găsească imediat", ne-a declarat Marius Gîrlea, director al Jobsinro.ro. Compania care a gândit proiectul s-a folosit de toate facilităţile pe care le permite internetul, astfel încât companiile să aibă acces la o bază cât mai largă de CV-uri.

Aplicanţii trebuie să intre pe Joburi.targ-virtual.ro şi să urmeze paşii indicaţi.
Primul târg virtual de cariere realizat în Europa Centrală şi de Est durează 10 zile.

Perspective optimiste de angajare

Un studiu realizat de compania de resurse umane Manpower indică o îmbunătăţire a situaţiei de pe piaţa muncii din România în perioada următoare. Pentru cel de-al doilea trimestru, Previziunea Netă de Angajare (PNA) - diferenţa dintre procentul angajatorilor care declară că vor face angajări şi al celor care prevăd o scădere a acestora - în zona de Nord-Vest este de <5%. Prognoza indică o creştere de 9%, faţă de trimestrul anterior şi de 22% faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Potrivit cercetării, următorul trimestru ar trebui să fie cea mai bună perioadă din ultimii doi ani pentru cei care îşi caută un loc de muncă. La nivel naţional, creşterea PNA faţă de trimestrul trecut este de 7%, iar comparativ cu 2010, de 12%.

 

 

Comenteaza