Foto La Lorraine va fabrica pâine rustică la Cluj. Linie de producție de 12 milioane de euro

La Lorraine va fabrica pâine rustică la Cluj. Linie de producție de 12 milioane de euro
Belgienii deschid câte o linie nouă de producție la fiecare doi ani
La Lorraine va produce pâine rustică la Cluj. Linie de producție de 12 milioane de euro
La Lorraine va produce pâine rustică la Cluj. Linie de producție de 12 milioane de euro
La Lorraine va produce pâine rustică la Cluj. Linie de producție de 12 milioane de euro
La Lorraine va produce pâine rustică la Cluj. Linie de producție de 12 milioane de euro
La Lorraine va produce pâine rustică la Cluj. Linie de producție de 12 milioane de euro
La Lorraine va produce pâine rustică la Cluj. Linie de producție de 12 milioane de euro
La Lorraine va produce pâine rustică la Cluj. Linie de producție de 12 milioane de euro
La Lorraine va produce pâine rustică la Cluj. Linie de producție de 12 milioane de euro
La Lorraine va produce pâine rustică la Cluj. Linie de producție de 12 milioane de euro
La Lorraine va produce pâine rustică la Cluj. Linie de producție de 12 milioane de euro
La Lorraine va produce pâine rustică la Cluj. Linie de producție de 12 milioane de euro

Grupul belgian La Lorraine a pus în funcțiune o linie de producție a pâinii de tip rustic, cu maia și semințe. Investițiile în fabrica de panificație precoaptă congelată au ajuns la 60 de milioane de euro. Unitatea va avea până la finele anului viitor 300 de angajați, 50 fiind vietnamezi.

Pentru instalarea unei noi linii de producție în Parcul Industrial Reif din Câmpia Turzii, La Lorraine România (LLR) a investit 12,5 milioane de euro. „Investiția ne consolidează poziția de principal producător de panificație și patiserie precoaptă din România. Țara noastră a fost aleasă pentru poziționarea geografică și pentru că poate acoperi o piață largă în această regiune.

Noua linie de producție vine ca răspuns la nevoia pe care am identificat-o în piață. Oamenii își doresc o pâine mai sănătoasă, cu un aport nutritiv superior și care să aibă un gust asemenea celei artizanale.

Investițiile constante în modernizare și tehnologizare ne oferă o dovadă elocventă privind strategia companiei noastre de a se menține la cel mai înalt nivel de calitate privința produselor, dar și a condițiilor de lucru oferite angajaților. Aceste investiții nu sunt mici, dar dovedesc orientarea noastră către o creștere sustenabilă, cu o planificare pe termen lung”, a declarat Răzvan Boșomoiu, director general al LLR.

Premieră în România: dospitor cu aerosoli

Cea de-a cincea linie de producție din fabrică este dedicată pâinii de tip rustic, de o calitate superioară, făcută cu ingrediente nutritive precum maiaua și semințele. Aceasta este aproape integral automatizată, având o capacitate de 160.000 de produse pe zi. Linia este dotată cu un dospitor cu aerosoli care ajută la o mai bună hidratare a aluatului, rezultatul fiind o pâine mai bine crescută, o calitate superioară a miezului și a cojii, oferind astfel o prospețime îndelungată.

Camerele cu termoviziune ajută la identificarea formei și permit o crestare precisă și uniformă a tuturor produselor. Linia de producție impresionează și prin existența a trei mixere de ultimă generație, pentru frământarea aluatului, care imită mișcările frământatului cu mâna făcute de brutarii artizani.

Sistemul de ambalare este tehnologizat, pregătirea cutiilor și etichetare făcându-se automat, iar viteza de ambalare este de până la două pâini pe secundă. Linia este deja funcțională, iar produsele făcute în Câmpia Turzii vor ajunge atât pe piața internă, cât și la export, în țări Serbia, Bulgaria, Ungaria sau Grecia.

Toate produsele făcute în fabrica La Lorraine din Câmpia Turzii sunt fabricate folosind tehnologia bake-off care aduce numeroase beneficii atât pentru consumatori cât și pentru comercianți, a menționat Răzvan Boșomoiu. Produsele precoapte păstrează rețeta originală, nutritivă (în cazul pâinii, cu patru ingrediente de bază: făină, apă, sare și drojdie), fără a adăuga conservanți.

Congelarea asigură conservarea necesară, dar fără a apela la substanțe chimice. Având în vedere că aceste produse sunt coapte chiar înainte de consum sau de cumpărare, se păstrează toată umiditatea necesară pentru ca ele să aibă prospețimea completă. Acest lucru care nu se întâmplă în cazul pâinii coapte total care de dimineață până după-amiază își pierde din umiditate, stând pe raft.

Noua strategie favorizează și combaterea fenomenului risipei alimentare: nu se scot la raft decât cantități mici, care se consumă în cel mai scurt timp, noi produse fiind coapte și scoase la vitrine doar după ce e cumpărat tot stocul precedent. Întregul proces de producție este supus unor măsurători exacte și respectă criterii stricte, astfel încât eroarea umană este eliminată aproape complet.

După vietnamezi, se orientează acum spre români

În urma noii investiții, până la sfârșitul acestui an vor fi angajate 20 de persoane, urmând ca până la finalul lui 2020 să fie recrutați alți 40 de operatori.

„Fabrica va avea nevoie de oameni cu un nivel de pregătire tehnică ridicat și de proaspăt absolvenți ai școlilor profesionale sau a liceelor cu profil tehnic sau de tineri talentați care își doresc să învețe și să se dezvolte în această echipă”, a menționat Sorina Crișan, manager de resurse umane.

LLR este o companie mixtă româno-belgiană ce fabrică pâine și produse de patiserie precoaptă și congelată, fiind unul dintre principalii furnizori al acestor produse pe piața națională. În 2018, la Câmpia Turzii s-au fabricat 36.000 tone de produse de panificație precoaptă congelată și de patiserie congelată.

30.000 tone au ajuns pe piața internă, iar 6.000 tone, la export. Toate produsele obținute aici sunt realizate din făină și materii prime românești de cea mai bună calitate, fabrica fiind certificată cu cel mai înalt standard de management al calității și a siguranței produselor alimentare - IFS. Anul acesta LLR a devenit oficial furnizor al Casei Regale a României.

Comenteaza