Kesz a ridicat jumătate din noua Banca Transilvania

Kesz a ridicat jumătate din noua Banca Transilvania

Constructorul Kesz România a dezvăluit stadiul clădirii de 20 de milioane de euro de pe strada Dorobanților care va găzdui noul sediu central al Băncii Transilvania (BT) Cluj.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

“Este seară, dar noi nu ne oprim și turnăm beton în continuare. Noul sediu al BT din Cluj-Napoca se ridică. Suntem mândri de toți membrii echipei de execuție”, au menționat reprezentanții antreprenorului general.

Banca își ridică de la zero un nou sediu central în Cluj-Napoca, o clădire de birouri de aproape 20.000 mp. Este vorba despre un imobil format din trei niveluri de subsol, parter, trei etaje întregi și unul retras, în total opt niveluri subterane și supraterane.

Potrivit autorizației de construire, edificarea clădirii ar urma să coste 88,6 milioane de lei, împrejmuirea, alte 1,3 milioane, iar organizarea de șantier, 1,9 milioane. Durata de execuție prevăzută este de trei ani. Prin urmare, cel târziu până în 2021, sediul central al băncii se va muta pe artera care duce spre cartierul Mărăști.

Inițial, conducerea BT spera ca imobilul să poată fi dat în folosință încă din 2019. BT a cumpărat cu 9 milioane de euro terenurile pentru noua clădire în 2016. BT a achiziționat şi o proprietate de pe str. Traian Moşoiu nr. 35, pe unde maşinile ar urma să iasă din parcare.

Prin proiectele grupului Kesz în țara noastră se mai numără clădirea Hexagon din Cluj-Napoca, parcul acvatic Nymphaea din Oradea, fabrica Kaercher din Curtea de Argeș, Centrul Logistic Penny din Bacău și One Herăstrău Park.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza