Kaufland face hipermarket în locul Fermelor și Abatorului de Pui din Florești

Kaufland face hipermarket în locul Fermelor și Abatorului de Pui din Florești
| Foto: impact.ro

Kaufland a cumpărat Fermele și Abatorul de Pui din cea mai mare comună din țară și intenționează să ridice un hipermarket pe locul lor.

Potrivit Floresti24.ro, Kaufland urmează să înainteze Primăriei Florești, respectiv Consiliului Local Florești, documentațiile obligatorii redactării Proiectului de Hotărâre privind aprobarea “PUZ-PUD”, în vederea eliberării autorizației de construire HIPERMAKET KAUFLAND Florești, până la mijlocul anului 2021.

Pe terenul achizitionat de catre KAUFLAND, este posibil ca LIDL să construiască un al doilea hipermarket in Florești. Suprafața de teren achiziționată permite acest lucru. În plus, LIDL și KAUFLAND fac parte din Grupul Schwarz.

La mijlocul lunii ianuarie 2019, compania Amareto Impex SRL, deținută de către familia Coborzan, a intrat în faliment. Un an și jumătate mai târziu, pe 2 iulie 2020, lichidatorul judiciar DDG INSOLVENCY I.P.U.R.L organizează licitația publică cu strigare cu preț în urcare, pentru vânzarea următoarelor bunuri imobile, constând in: „Licitatie publica bunuri imobile – Ferme + Terenuri – Floresti, Amareto Impex SRL”. La licitație, Kaufland a avut câștig de cazuă. Reprezentanții Kaufland au primit misiunea să câștige ambele loturi scoase la licitație. Fapt care s-a și întâmplat.

În anul 2014, grupul Schwarz a devenit cel mai mare grup de retail din Europa, cu afaceri de aproape 80 miliarde euro. În prezent, Kaufland deține peste 1200 de magazine, dintre care mai mult de 650 sunt situate în Germania. Kaufland operează și în alte țări din Europa de Est: Cehia, Polonia, Croația, Slovacia, România, Republica Moldova și Bulgaria.

Comenteaza