Video Foto Kaufland Cluj a fost amendat cu 100.000 lei. Legume și fructe cu mucegai, putregai și aruncate pe jos în spații insalubre

Hypermaket-ul Kaufland Cluj de pe strada Fabricii din cartierul Mărăști, a fost sancționat cu echivalentul a 20.000 de euro, în urma „vizitei” inspectorilor ANPC Cluj.

În urma verificării aspectelor descrise într-o reclamație privind prețul incorect al produsului la raft față de casa de marcat, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Kaufland Romania SCS punct de lucru Fabricii, Cluj-Napoca, în data de 26.09.2022, potrivit unui comunicat transmis ZIUA DE CLUJ.

Ca atare, o echipă de control coordonată de comisarul șef adjunct CJPC Cluj, Mircea Radu, a verificat, în data de 26.09.2022, în cadrul campaniei Academia Comisarilor - în care sunt implicați tinerii noștri colegi, respectarea prevederilor legale în domeniu, la unitatea menționată.

Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC?

  • În urma controlului au fost identificate mai multe deficiențe, după cum urmează:
  • Existența unor oferte promoționale înșelatoare aferente campaniilor de tip multi pack, fără ca prețul pachetului să fie în concordanță cu cel unitar al produsului
  • Menționarea unei țări de origine diferită pe eticheta de preț a produsului față de etichetă de pe ambalaj
  • Comercializarea unor legume și fructe cu mucegai și putregai, improprii consumului uman
  • Existența pavimentului insalubru cu produse depozitate direct pe acesta, aflate în stare de fermentare
  • Utlizarea unor congelatoare insalibre
  • Folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu scurgeri de conținut, aglomerări de praf, mâzgă, diverse lichide, improprii depozitării produselor alimentare.

Amendă de 100.000 lei și marfă de 25.000 de lei scoasă de la vânzare

„Ca urmare a acțiunii, echipa de control a aplicat 3 avertismente și o amendă contravențională în cuantum de 100.000 lei.

Totodată au fost dispuse următoarele măsuri contravenționale:

  • oprirea temporară de la comercializare produse și preparate în valoare de circa 25.000 de lei, până la
  • remedierea deficiențelor
  • propunerea încetării practicii comerciale incorecte.

Comisarii CJPC Cluj vor continua actiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare”, au transmis reprezentanții CJPC Cluj

Comenteaza