Investiţie olandeză la Câmpia Turzii VIDEO

Investiţie olandeză la Câmpia Turzii VIDEO
O investiţie de 150 de milioane de euro ar putea fi realizată la Câmpia Turzii. Prefectul Gheorghe Vuşcan şi primarul din Câmpia Turzii, Ioan Hanga, s-au întâlnit cu un investitor olandez care ar dori să construiască 100 de hectare de sere în această zonă.

Reprezentantul olandezilor s-a întâlnit la Campia Turzii cu autorităţile clujene.

"La Câmpia Turzii am avut o întâlnire cu un investutor olandez în sere, nu-i pe meseria pe care o vor ei acolo, vor să dezvolte 100 de hectare la Câmpia Turzii. În 15 mai vine o delegaţia din China şi sperăm să putem închega o legătură economică şi cu aceştia. vor mai veni şi delegaţi economici din Israel la Cluj", a spus Gheorghe Vuşcan, prefectul Clujului.

Dacă discuţiile cu firma din Olanda se vor concretiza, în Câmpia Turzii ar putea fi investiţi aproximativ 150 de milioane de euro.

Investitorii olandezi au fost interesaţi de ajutoare guvernamentale sau de la autorităţile locale, dar şi dacă în zona terenurilor vizate, există utilităţi.

"Eu i-am spus omului că au fost sere la noi, este posibil să negocieze cu deţinătorii terenului, să obţii terenul, să refaci activitatea. Ai avantajul că primăria te poate scuti de impozite, taxe pe terenuri, avantajul că e zonă industrială cu o populaţie care are deschidere spre activităţi industriale. Există şi o mână de lucru calificată în domeniul lucrului în sere", a declarat Ioan Hanga, primar Câmpia Turzii.

Reprezentanţii autorităţilor din Cluj aşteaptă să vadă dacă atu-urile zonei îl vor convinge pe investitorul olandez.

 

Comenteaza