Investiţie de peste 60 de milioane de euro în fabrica de medicamente ridicată de la zero în judeţul Cluj: "Pe ultima sută de metri cu pregătirile"

Investiţie de peste 60 de milioane de euro în fabrica de medicamente ridicată de la zero în judeţul Cluj: "Pe ultima sută de metri cu pregătirile"
| Foto: sursa - https://www.facebook.com/stadaromania/

Noua facilitate de producție este amplasată în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj şi are parte deja de o investiție de peste 60 de milioane de euro. 

Una dintre cele mai moderne fabrici din industria farmaceutică din Europa se construieşte în judeţul Cluj. Proiectul de tip greenfield este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat. STADA România este subsidiară a grupului STADA Arzneimittel AG. 

Termenul de finalizare a facilității de producție este planificat pentru luna iunie 2024, urmând ca apoi, să înceapă etapa obținerii autorizațiilor necesare, obiectivul fiind ca în luna octombrie 2024 să poată ieși pe porțile fabricii primele camioane cu medicamente, a potrivit turdanews.net

"Nu avem un glob de cristal prin care să citim viitorul, însă simţim cu fiecare fibră a noastră ca 2024 va fi un an senzaţional! Echipa a crescut frumos, este mai unită ca niciodată, Fabrica de la Turda este pe ultima sută de metri cu pregatirile, pipeline-ul de lănsari este pregatit, obiectivele setate si agreate. Într-o piaţă farma dinamică şi într-un mediu economic provocator, avem convingerea că anul 2024 va fi Anul STADA!", este mesajul postat de Stada România pe pagina oficială de Facebook.

În luna noiembrie a anului trecut, la 1 an de la demararea lucrărilor, cei de la Stada anunţau că lucrarile de exterior erau finalizate în proporţie de 90%, având deja sosite primele 3 linii tehnologice de ultimă generaţie. 

Citeşte şi: Noua fabrică de medicamente din județul Cluj, construită de la zero, este aproape gata la un an de la debutul lucrărilor

Comenteaza