Încă un pas pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj. Cine se va ocupa de dirigenția de șantier

Încă un pas pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj. Cine se va ocupa de dirigenția de șantier

Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate a desemnat câștigătorul serviciilor de supraveghere a lucrărilor de construcții pentru Spital Regional de Urgență Cluj.

ANDIS a desemnat miercuri câștigătorul ,,Serviciilor de supraveghere a lucrărilor de construcții pentru obiectivul «Spital Regional de Urgență Cluj » ”, cel mai important proiect de infrastructură spitalicească din Regiunea de Nord-Vest a României.

În cadrul contractului, principalele activități ale supervizorului sunt: management de proiect, verificare, organizare și arhivare a documentației, activități premergătoare execuției lucrărilor, monitorizarea execuției lucrărilor, supervizarea lucrărilor în perioada de garanție, gestionarea unor situații particulare și coordonarea în materie de sănătate și securitate în muncă.Este vorba doar de una dintre etapele de concretizare a proiectului Spitalului Regional de Urgență Cluj ce vizează dirigenția de șantier.

Astfel, valoarea licitată de asocierea formată din Venturio Investment SRL (Leader), Darcom Energy Solutions, Koltek Musavirlik este de 25.253.954 lei, fără TVA. Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de 10 zile de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora, dacă este cazul.

Pentru dirigenția de șantier a Spitalului Regional din Cluj au fost depuse în vara anului trecut șapte oferte:

  1. Ofertant unic: Egis România
  2. Asociere: Venturio Investment SRL (Leader), Darcom Energy Solutions, Koltek Musavirlik.
  3. Asociere: TPF Inginerie SRL (Leader), SAS TPF Ingenierie,T.P.F. Engineering.
  4. Asociere: Confirm Constructii (Leader), Structur ALL Consulting Napoca.
  5. Asociere: Manens S.P.A. (Leader), Studio Altieri S.p.A., Italconsult S.p.A., K-Box Construction Design, Mansart Corporate.
  6. Asociere: Initiative Exclusiv Consulting Management (Leader), Padeco Company Limited, Speri Società di Ingegneria e di Architettura S.p.A., Meta Engineering, Eurocerad International.
  7. Asociere: Tumas Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik (Leader), RomCapital Invest, Tecnic Consulting Engineering Romania SRL.

În urmă cu o lună, Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate a desemnat antreprenorul pentru primele lucrări de construcții ale spitalului. Este vorba despre Ubitech Construcții SRL, care va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora.

Contractul, cu o valoare licitată de 52.277.047,79 lei (fără TVA), presupune lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați.
 
La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

Spitalul va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural, medical, al echipamentelor și a tehnologiei IT. În proiectul spitalului sunt prevăzute 22 săli de operație, 4 săli de nașteri și 849 de paturi (106 paturi vor fi pentru îngrijiri critice, inclusiv terapie internsivă, terapie intensivă de urgență și terapie intersivă de urgență și îngrijiri a arșilor).

Comenteaza