În sfârșit, gaz la Huedin. Nova Power & Gas investește peste 8 milioane de lei în rețeaua locală

În sfârșit, gaz la Huedin. Nova Power & Gas investește peste 8 milioane de lei în rețeaua locală

Compania clujeană Nova Power & Gas (NPG), parte din grupul E-INFRA controlat de oamenii de afaceri Teofil și Simion Mureșan, dezvoltă o rețea de gaze naturale în Huedin, județul Cluj, cu o investiție de 8,5 milioane de lei.

NPG anunță că proiectul continuă strategia grupului E-INFRA de a dezvolta infrastructura critică din România, prin investiții private în proiectele esențiale de utilitate publică.

„După inaugurarea din iunie a rețelei de distribuție de la Moara, Suceava, am pornit deja un nou proiect pentru dezvoltarea rețelei de gaze naturale din Huedin, Cluj. Pentru noi, este un alt proiect care demonstrează rolul benefic al investițiilor private în utilitățile publice pentru a reduce, pas cu pas, decalajul acoperirii României cu rețelele de gaze naturale înregistrat în raport cu statele din regiune.

Cum am anunțat și anterior, reconfirmăm strategia companiei de a investi, și în anii următori, în noi concesiuni de gaz”, a declarat Mircea Bica, CEO Nova Power & Gas.

Lungimea totală a rețelelor de distribuție a gazelor naturale ce vor fi dezvoltate în Huedin este de 34,5 kilometri, iar rețeaua va deservi cei peste 9.000 de locuitori ai orașului.

Investiția totală a celor de la Nova Power & Gas în proiect, care va cuprinde conducta de racord de înaltă presiune, stația de reglare măsurare-predare Huedin și înființarea rețelei locale de distribuție, se va ridica la 8,5 milioane lei.

NPG este activă pe piaţa de energie electrică şi gaze naturale din 2007 și face parte din E-Infra, grup cu mai multe companii active din domeniul infrastructurii de energie şi telecomunicaţii: Netcity Telecom, Direct One, Electrogrup, WESEE cu 600 de angajaţi afaceri de anuale de 100 milioane de euro.

Comenteaza