Imobiliare.ro: locuinţele de lux din Cluj, mai ieftine decât în Braşov, Timişoara sau Constanţa

Imobiliare.ro: locuinţele de lux din Cluj, mai ieftine decât în Braşov, Timişoara sau Constanţa
Apartamentele de lux din Cluj-Napoca se vând la preţuri mai mici decât cele din Braşov, Timişoara sau Constanţa, arată un top realizat de imobiliare.ro asupra celor mai scumpe oferte de pe piaţă în cele mai mari oraşe din ţară.

În Cluj-Napoca, cu 240.000 de euro poate fi cumpărat un apartament cu o suprafaţă utilă de 160 mp, desfăşurat pe două nivele, compus din trei camere, o bucătărie, trei băi şi o terasă. Apartamentul este situat într-un bloc nou din zona Andrei Mureşanu şi are o panoramă spre Feleac, iar în preţul de vânzare sunt incluse două garaje.

Conform imobiliare.ro, în prima jumătate a acestui an numărul anunţurilor care promovează apartamente al căror preţ exprimat în euro depăşeşte sau este egal cu 500.000 de euro a ajuns la 188, în comparaţie cu 105 anunţuri similare, în aceeaşi perioadă a anului trecut. La acestea, se adaugă 990 de case şi vile pentru care proprietarii cer cel puţin jumătate de milion de euro, faţă de 820 în primele şase luni ale anului 2011. 94% dintre apartamente, respectiv 75% dintre casele şi vilele de lux sunt concentrate în Capitală sau localităţile din imediata apropiere. Într-un top al oraşelor cu cele mai scumpe proprietăţi rezidenţiale, Bucureştiul este urmat de Braşov şi Constanţa.

Primul loc în clasamentul celor mai scumpe apartamente întocmit de imobiliare.ro este ocupat de un penthouse cu o suprafaţă de 303 mp utili, cu patru camere şi o terasă de 330 mp care include un jacuzzi pentru şase persoane, situat la etajul patru într-un complex rezidenţial exclusivist finalizat în 2008, din pădurea Băneasa. Locuinţa are, de asemenea, trei băi. În plus, apartamentul are finisaje de lux, încălzire în pardoseală şi climatizare centralizata, iar imobilul în care se află are rezistenţă seismică de până la la 8 grade pe scara Richter. Complexul are un loc de joacă pentru copii, servicii de pază permanentă, zonă de recepţie pentru vizitatori şi parcare exterioară pentru vizitatori. Penthouse-ul este scos la vânzare pentru 3.000.000 euro.

Locul doi este ocupat de un alt apartament din nordul Bucureştiului. Este vorba de o locuinţă cu 13 camere, 8 băi şi 3 terase, situată la primul etaj al unui imobil din Pipera. Preţul solicitat în acest caz este de 2.250.000 euro. Locuinţa este complet mobilată şi utilată la standarde de lux.
Locul trei revine tot unui penthouse, de data aceasta situat în zona Herăstrău. Locuinţa cu o suprafaţă utilă de 450 mp şi vedere spre Parcul Herăstrău, este compusă din patru camere, patru băi şi o bucătărie. Apartamentul se află la etajul 5 într-un bloc cu 6 etaje construit în 2007. Preţul solicitat pentru această proprietate este de 1.950.000 euro.

Cel mai scump apartament scos la vânzare în acest an în provincie a fost construit în Braşov şi are un preţ afişat de 700.000 de euro (foto). Apartamentul ocupă trei nivele într-un imobil nou cu cinci etaje din centrul istoric al oraşului. Are şase camere, patru băi şi trei balcoane. Penthouse-ul complet mobilat şi utilat vine la pachet cu un garaj încalzit, dar şi un spaţiu de depozitare cu încalzire şi ventilaţie.

Apartamente scumpe există şi la Constanţa. Cu 380.000 de euro poate fi cumpărat un apartament de 280 mp cu şase camere situat la ultimele două nivele într-un bloc cu zece etaje din apropierea pieţei Tomis III.

O dovadă că diferenţa faţă de Capitală este considerabilă constă în faptul că cel mai scump apartament scos la vânzare în Timişoara costă 340.000 euro. Locuinţa ocupă etajul 1 într-un bloc construit înainte de 1990 situat chiar în Piaţa Victoriei, la kilometrul 0 al Timişoarei şi se întinde pe o suprafaţă utilă de 240 mp, fiind formată prin unirea a două apartamente.

Comenteaza