IEŞIREA DIN RECESIUNE. Ionescu, Broker SA: e prea devreme să vorbim despre ieşirea din recesiune

IEŞIREA DIN RECESIUNE. Ionescu, Broker SA: e prea devreme să vorbim despre ieşirea din recesiune
Procentul de creştere economică anunţat în această dimineaţă de Institutul Naţional de Statistică (INS) este nesemnificativ, crede preşedintele companiei de brokeraj Broker SA, Anton Ionescu. "De la 1% în sus putem vorbi de creştere economică", spune el.

 

"Părerea mea e că fragilitatea acestor procente, care vor să dovedească faptul că am ieşit din recesiune, are un mare procent de reţinere", spune Ionescu, exemplificând cu situaţia din trimestrul 4 al anului trecut, când s-a anunţat o creştere economică de 0,1%. "Un asemenea procent e absolut neglijabil, e în marja de eroare", a adăugat el, precizând că despre ieşire din recesiune se poate vorbi doar de la 1% în sus. "Dacă mă uit în zona mea de activitate, pe bursa de valori, nu s-ar părea că am ieşit din recesiune. Bursa e roşie în ultima perioadă. Aşteptăm semne mai serioase ca să putem vorbi de ieşire din recesiune, în special acţiunea Statului de a lista companiile de stat la bursă", a mai spus Ionescu.

Broker SA este cea  mai veche companie de brokeraj din Cluj şi unul dintre fondatorii Bursei de Valori Bucureşti. Produsul Intern Brut a crescut cu 0,6% în primul trimestru, faţă de ultimelele trei luni ale anului trecut, astfel că România a ieşit tehnic din recesiune după doi ani şi jumătate, potrivit primelor estimări anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Amintim, INS a anunţat în această dimineaţă că România a avut creştere economică timp de două trimestre consecutiv şi că, în consecinţă, ţara noastră a ieşit din recesiune.

Comenteaza