Hidroelectrica va furniza energia la un preț mai mic în perioada crizei

Hidroelectrica va furniza energia la un preț mai mic în perioada crizei

Societatea de stat Hidroelectrica va aplica o reducere la prețul energiei "verzi" furnizate consumatorilor casnici și industriali în perioada aprilie-iunie.

”Ne dorim să venim în ajutorul oamenilor și al întreprinderilor mici și mijlocii din România. Energia verde pe care o producem trebuie să ajungă acolo unde este nevoie de ea, în mod direct și fără intermediari, la un preț corect, mult mai mic decât cel prezent. Energia produsă de români trebuie să fie disponibilă astăzi, mai mult ca niciodată, pentru români. E un moment în care solidaritatea este mai importantă decât oricând”, a declarat Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica.

"Pe fondul incertitudinilor cu privire la evoluția economiei în contextul măsurilor drastice de stopare a răspândirii COVID 19, Hidroelectrica dorește să asigure stabilitate clienților săi prin  asigurarea continuității în furnizarea energiei electrice și noi  oferte,  deosebit de avantajoase.

Energia electrică, provenită în proporție de 100% din surse regenerabile, este pusă la dispoziție la un preț fix pe toată perioada contractuală, la care se aplică un discount pe o perioadă de trei luni, un termen scadent de 60 de zile de la data emiterii facturii și posibilitatea transmiterii documentelor exclusiv on-line", a transmis conducerea societății.

Prețul energiei active pe perioadă cu discount (lunile aprilie-iunie) pentru clienții casnici este de 0,23 lei/KWh, pentru restul perioadei contractuale fiind de 0,25 lei/KWh.

Pentru clienții noncasnici prețul energiei active cu discount pentru lunile aferente trimestrului II se situează între 0,250 și 0,255 lei/KWh, funcție de consumul specific. Pentru restul perioadei contractuale prețul energiei active este de 0,275, respectiv 0,270 lei/KWh.

  

Comenteaza