Hidroelectrica l-a pus pe liber pe administratorul special al Hidroserv

Hidroelectrica l-a pus pe liber pe administratorul special al Hidroserv
Compania de stat Hidroelectrica, în calitate de unic acționar al Hidroserv, societate aflată în insolvență, l-a înlocuit pe administratorul special al acestei societăți, Valeriu Babău.

Postul vacant va fi ocupat, începând cu 29 septembrie, de Manuela Olteanu. Aceasta este licențiată în drept și deține un masterat în drept civil și procesual civil aprofundat. Olteanu are experiență în administrarea unor societăți aflate în insolvență, cum ar fi Electrocentrale București, precum și în domeniul administrare privatizare societăți. 
 
Traseul său profesional a presupus desfășurarea de activități de consiliere juridică, insolvență, gestionare şi valorificare participaţii și creanţe ale statului, executări silite, legi speciale, în cadrul unor instituții ale statului dintre care menționăm Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, în cadrul careia a ocupat funcția de director general al direcției juridice.
 
"Decizia de schimbare a administratorului special vine ca urmare a nemulțumirilor Hidroelectrica legate de ritmul restructurării Hidroserv, mai cu seamă eliminarea surplusului de personal indirect productiv, precum și a celorlalți factori ce au condus la fragilizarea societății și la intrarea în insolvență. 
 
Lipsa de coerență a planurilor propuse și a unor rezultate conforme cu nivelul așteptărilor și obiectivelor stabilite vine în contradicție cu viziunea Hidroelectrica, societate care își dorește implementarea unor măsuri urgente și curajoase pentru scoaterea cât mai rapidă din insolvență a Hidroserv. Salvarea Hidroserv și păstrarea nucleului de specialiști foarte bine pregătiți de care această societate dispune se află în centrul preocupărilor directoratului Hidroelectrica.

Societatea de servicii are un rol crucial pentru activității necesare Hidroelectrica: montaj şi mentenanță la agregate energetice, proiectare instalații electrice, de automatizare și mecanice; montaj și întreținere instalații electrice de înaltă și joasă tensiune, construcții civile, industriale și hidrotehnice; teste de performanță și specialitate; suport tehnic și proiectare lucrări domeniul energetic; măsurători topogeodezice și topobatimetrice", a transmis conducerea Hidroelectrica.

Comenteaza