Guvernul vrea să "stimuleze" turismul local. Până una-alta, Clujul nici nu apare în clipul de prezentare a României

Guvernul vrea să "stimuleze" turismul local. Până una-alta, Clujul nici nu apare în clipul de prezentare a României
cluj panorama

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Executivul va adopta, în şedinţa de marţi, un proiect care prevede că Ministerul Turismului va putea încheia contracte de finanţare multianuale cu autorităţile locale.

„Turismul este un domeniu prioritar pentru Guvernul României, tocmai de aceea în ultimul an Executivul a adoptat măsuri pentru stimularea acestei industrii. Continuăm astăzi cu un proiect de act normativ privind impulsionarea investiţiilor în domeniul turismului. Facem modificările legislative necesare pentru a da posibilitatea Ministerului Turismului să încheie contracte de finanţare multianuale cu autorităţile locale pentru o mai bună implementare a investiţiilor în acest sector cu potenţial mare de dezvoltare”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a adăugat că modificările aduse vor conduce la creşterea numărului de turişti.

„Aceste modificări vor permite o mai bună utilizare a resurselor financiare destinate investiţiilor cuprinse în masterplanul investiţiilor în turism. Mă refer atât la investiţiile care vizează turismul montan, investiţiile de pe litoralul Mării Negre sau zona Deltei Dunării, precum şi alte investiţii care au legătură cu turismul, de sănătate sau cu dezvoltarea staţiunilor de interes local şi naţional. O mai bună implementare a investiţiilor în turism va aduce creşterea numărului de turişti şi va creea beneficii cu efect multiplicator în economie”, a adăugat Dăncilă, potrivit Mediafax.

Clujul a fost EXCLUS din clipul de prezentare a României

Ministerul Turismului a exclus Cluj-Napoca din clipul de prezentare a României pentru promovarea turismului cultural și de city break. Vorbim despre oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din ţara noastră.

Clujul, oraşul din România cu cea mai bună calitate a vieţii şi în 2019

Amintim că municipiul Cluj-Napoca este lider în clasamentul naţional privind calitatea vieţii şi se află pe poziţia 106 din 226 de oraşe incluse în topul mondial Numbeo pentru 2019. Deşi se poziţionează abia aproape de jumătatea clasamentului mondial, Cluj-Napoca surclasează alte trei oraşe din România, între care şi Capitala: Timişoara (126), Iaşi (143) şi Bucureşti (168).

Peste jumătate de milion de turişti, în Cluj, în 2018

București a înregistrat cel mai mare număr de turiști înregistrați în primele 11 luni ale anului 2018, cu aproape 2 milioane de sosiri, urmat de Constanţa şi Braşov. Judeţul Cluj este al patrulea în clasament, cu peste 600.000 de turişti.

Pe judeţe, numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică a înregistrat valori mai mari în Municipiul Bucureşti (peste 1,933 milioane), Constanţa (peste 1,294 milioane), Braşov (peste 1,250 milioane) şi Cluj (612.100), iar numărul de înnoptări ale turiştilor a înregistrat valori mai mari în Constanţa (peste 4,963 milioane), Municipiul Bucureşti (peste 3,15 milioane), Braşov (peste 2,439 milioane) şi Cluj (1,140 milioane).

Comenteaza