Grupul german LKE Group relochează o fabrică din China în judeţul Cluj

Grupul german LKE Group relochează o fabrică din China în judeţul Cluj

Grupul german LKE Group, aflat în portofoliul fondului de tip private equity Premium Equity Partners din Frankfurt, a decis să relocheze o fabrică pe care o deţinea în China în judeţul Cluj şi va achiziţiona în acest sens firma Someg Gherla, producător de confecţii metalice, containere, structuri sudate din europrofile, scule şi unelte de mână.

BCR a aprobat în acest caz o finanţare de 4,6 milioane de euro pentru LKE Group, pe o perioadă de 7 ani, pentru co-finanţarea achiziţiei. Grupul german urmăreşte dezvoltarea la Gherla (judeţul Cluj) a celei mai mari facilităţi de producţie pentru astfel de produse din Europa

“După multe căutari amănunţite, am ales să venim la Someg Gherla, având în vedere potrivirea de peste 90% a profilului de afaceri al companiei, a resurselor sale, dar şi a poteţtialului de crestere pe care îl oferă. România este o ţară membră UE, care îşi îmbunătăţeşte constant infrastructura şi dispune de personal cu înaltă calificare şi cu o bună etică a muncii”, a declarat Bjorn Riechers CEO LKE Group.

Cu o experienţă de 20 de ani, LKE Group este unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme de transport şi manevrare logistică a mărfurilor din Germania, având operaţiuni în Marea Britanie, Polonia şi China. Mai multe AICI!

Comenteaza