Grupul Electrica a făcut o donație sistemului sanitar din Cluj

Grupul Electrica a făcut o donație sistemului sanitar din Cluj

Companiile de furnizare, distribuție și servicii energetice din grupul Electrica au donat 150.000 de euro către spitale din Cluj, București, Ploiești și Brașov.

De asemenea, societatea Electrica Furnizare a donat 433.000 de lei către Crucea Roșie pentru achiziția de măști sanitare, necesare în această perioadă. Electrica a transmis Bursei de Valori București (BVB) o actualizare a măsurilor luate de companie în contextul pandemiei de coronavirus.

"Continuăm să fim una dintre companiile cu cel mai stabil preț al acțiunii de la BVB, în ciuda volatilității crescute înregistrată de piață de capital. Monitorizăm în permanență contextul național și internațional pentru a limita orice riscuri potențiale și pentru a fi pregătiți să răspundem într-un timp cât mai scurt situațiilor generate de evoluția situației din România.

Asigurăm clienții noștri care au nevoie constanța de serviciile furnizate de Grupul Electrică că avem planuri de măsuri implementate pentru asigurarea continuității activităților, parametrizate în funcție de evoluția situației, și că nu anticipăm dificultăți semnificative în continuarea alimentării cu energie electrică.

Au fost identificate activitățile esențiale și rolurile critice, a fost asigurat personal de rezervă și au fost definite trei scenarii de acțiune pe nivele de escaladare în funcție de evoluția situației din mediul extern companiei, în bază cărora a fost elaborat câte un plan de reziliență pentru fiecare societate din cadrul grupului.

Până la acest moment, au fost limitate doar activitățile care presupun interacțiunea cu clienții sau accesul în locuințele clienților și au fost reprioritizate lucrările planificate, astfel încât să fie diminuate întreruperile programate ale alimentării cu energie electrică.

Dacă sunt necesare intervenții la domiciliul utilizatorilor, aceștia sunt rugați să informeze în prealabil angajații Electrica în cazul în care se află în situații speciale, de carantină sau autoizolare, pentru a putea pune în aplicare procedurile existențe de intervenție în condiții speciale" a informat conducerea Electrica.

Grupul are 8.247 de angajați. Acesta nu a renunțat la niciun contract de muncă și nu avea situații de salariați aflați în șomaj tehnic, ca răspuns la criza generată de coronavirus. Societatea a implementat conceptul de telemuncă unde a fost posibil, a limitat sau suspendat temporar accesul în anumite locații, inclusiv în centrele de relații cu clienții și a redirecționat comunicarea și corespondența către canale electronice alternative.

La nivelul companiilor din grup a fost extins sistemul de semnătură electronică. Pentru protejarea personalului care trebuie să rămână în prima linie, s-au asigurat materiale de protecție. Electrica urmărește securizarea colectării încasării facturilor de la clienți, utilizarea structurii de servicii bancare de  concentrare a lichidității implementată la începutul acestui an, precum și finanțările disponibile pentru companiile din grup.

Electrica a precizat că atunci când va putea stabili impactul coronavirusului asupra rezultatelor financiare ale grupului pentru anul în curs, iar acesta va fi considerat semnificativ, informațiile vor fi puse la dispoziția investitorilor.  Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Electrica urmează să se desfășoare în 29 aprilie.

Comenteaza