Grupul clujean E-Infra va produce energie electrică în parcul Reif

Grupul clujean E-Infra va produce energie electrică în parcul Reif
Lucrările la noua centrală au debutat în decembrie

Mai multe proiecte energetice declanșate de grupul E-Infra vor fi derulate în zona Câmpia Turzii. Acestea includ două centrale electrice pe gaze naturale, dar și un parc fotovoltaic.

Societățile clujene Nova Power & Gas (NPG) și Electrogrup, membre ale grupului E-Infra, au anunţat începerea lucrărilor la prima centrală electrică a acestuia pe bază de gaze naturale din judeţul Cluj, într-un proiect de 7 milioane de euro. Prima figurează ca investitor, iar a doua, ca antreprenor general.

„Proiectul de la Câmpia Turzii este prima noastră investiție în centralele electrice pe bază de gaze naturale, de ultimă generaţie, cu o eficienţă crescută şi o ridicată flexibilitate operaţională. Centrala va dezvolta o putere de 13,4 MW, iar acesta este doar primul nostru pas. Tot în Câmpia Turzii intenționăm să ridicăm și o centrală electrică pe bază de gaze naturale, cu o capacitate de 100 MW.

Nu ne oprim aici, pentru că în viitorul apropiat ne vom extinde semnificativ producția în domeniul energiei fotovoltaice, pentru un plus de sustenabilitate și un impact minim asupra mediului înconjurător”, a precizat Mircea Bica, director general al NPG.

Proiectul privat de generare de electricitate include realizarea unui ansamblu electroenergetic format din două centrale electrice dotate cu grupuri generatoare cu motoare pe gaz, cu o capacitate individuală de 6.72 MW, şi extinderea reţelei de distribuţie 20kV.

„Construim de la zero un proiect care reprezintă viitorul și care va contribui la o mai bună stabilitate a sistemului energetic din Câmpia Turzii. Asigurarea unei infrastructuri moderne şi eficiente reprezintă un pilon important în această zonă industrială aflată în plină dezvoltare.

Discutăm de un proiect realizat 100% intragrup, cu care facem pași înainte în strategia E-Infra de a investi în dezvoltarea infrastructurii critice din România, cu unul dintre cele mai importante proiecte private de generare de electricitate construite de la zero din Transilvania", a spus Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Electrogrup a demarat etapa de execuție în decembrie, iar lucrările vor dura cinci luni. Centrala va fi localizată în Parcul Industrial Reif, în apropierea parcului fotovoltaic de 6MW, deținut de NPG, care alimentează consumatorii din zonă. Electrogrup, constructor de infrastructură din România, este unul dintre cei mai activi dezvoltatori de infrastructură de telecomunicații, Smart City și construcții civile și industriale.

NPG este furnizor de energie electrică și gaze naturale, producător de energie verde și distribuitor de gaze naturale. Ambele fac parte din E-Infra, alături de Netcity Telecom și Direct One, cu 500 de angajați și o cifră anuală de afaceri de 100 milioane de euro.

Comenteaza