Grevă pe aeroporturile din Germania. Ce zboruri de la Cluj sunt ANULATE

Grevă pe aeroporturile din Germania. Ce zboruri de la Cluj sunt ANULATE

Personalul de la sol din cadrul companiei aeriene Lufthansa a demarat miercuri o mişcare de protest pe unele aeroporturi din Germania. Astfel, patru zboruri de Cluj sunt afectate.

Greva sporeşte presiunile asupra negocierilor salariale şi provoacă dificultăţi călătorilor din cea mai mare economie europeană, afectată deja de protestele angajaţilor din domeniul feroviar şi al transportului public.

Compania aeriană germană a precizat că aproximativ 100.000 de pasageri vor fi afectaţi de mişcarea de protest care a început miercuri la ora 04:00 (03:00 GMT) şi va dura până joi la ora 07:10 (6:10 GMT). De asemenea, biletele pentru zborurile interne din Germania vor fi convertite în vouchere pentru călătorii pe calea ferată, a informat Lufthansa.

Acţiunea sindicatului Verdi a vizat aeroporturile din Frankfurt şi Munchen, unde vor opera doar 10% - 20% din zborurile Lufthansa, precum şi aeroporturile din Berlin, Hamburg şi Düsseldorf.

Așadar, de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj erau programate, pentru ziua miercuri, 4 zboruri (dus-întors) către Munchen și Frankfurt, operate de Lufthansa și Air Dolomiti, care în acest moment apar ca și anulate. 

Comenteaza